X

19 цитата на Йода, които ще ви помогнат да оцелеете през тъмните времена

от в 15:50 на 13.02.2017 в Свободно време | Книги и цитати


19 цитата на Йода, които ще ви помогнат да оцелеете през тъмните времена

19 цитата на Йода, които ще ви помогнат да оцелеете през тъмните времена
Чувствате се безнадеждни? Йода може да помогне.

Животът е непрекъсната промяна - не може да се отрече, че понякога е непоносимо, но се сетете за метафората, че е като да отлепиш лепенка - първо боли ужасно много, но след това минава и чувството е по-приятно от преди.
В живота, за да вървим напред, трябва да се освободим от всичко, което ни дърпа назад - и може би тези клишета имат за цел да ни накарат да приемем това.

Независимо през какво преминавате, решението е по-лесно, отколкото си мислите - веднага щом направите първата крачка. Ако вече сте решени да я направите, значи сте по-напред от повечето хора.

Това е вашият живот и не сте на състезание. Но ако искате да контролирате живота, който е в ръцете ви, първо трябва да приемете, че миналото си е отишло и да направите тази крачка напред.

По ирония на съдбата, “Междузвездни войни” ни предлагат тази мотивация. Йода е много мъдър, ако сте гледали филмите, вероятно знаете, че той има много мъдрости, които са приложими в реалния живот, повече, отколкото бихте предположили.

Цитатите за “приемане и преодоляване” варират от приемането на загубата на любим човек, преодоляването на страха, приемането, че не сте перфектни и още много.

Но независимо през какво преминавате, със сигурност има цитат или два, които ще ви вдъхновят да излезете от зоната си на комфорт и да се излекувате. Трябва да разберете колко е важно да изпитате болката, да я приемете и да решите, че това продължава вече твърде дълго.

Тогава ще стигнете до заключението, че е време да направите крачка напред и да се излекувате.

Знам, че е по-трудно, отколкото звучи, но обещавам, че щом веднъж отлепите тази лепенка, болката, последвала първоначалния шок, ще бъде много по-слаба, отколкото очаквате. И ще разберете, че от много време е трябвало да загърбите миналото, приемайки го такова, каквото е, защото животът продължава.

Независимо дали се борите с минало, изпълнено със срам и съжаления, преминавате през тежка раздяла и сте изпълнени с омраза към човека или просто сте недоволни от сегашното състояние на живота си, всичко ще стане по-хубаво.

И всичко се крие в тази първа стъпка.

“Упражнявайте се всеки ден да се освобождавате от страха да губите.”

“Страхът е пътят към тъмната страна. Страхът води до гняв. Гневът до омраза. Омразата до страдание.” 

“Смъртта е естествена част от живота. Радвайте се за тези около вас, които се трансформират в Силата. Тъгувайте за тези, които не го правят. Не трябва да ви липсват. Привързаността води до завист. Сянката на ненаситността е това”. 

“Когато се намираме на тъмно място, знанието осветява пътя ни.” 

“Във войната опасността се крие в това да изгубим това кои сме.” 

“Привързаността води до завист. Сянката на ненаситността е това”. 

“Когато погледнете към тъмната страна, внимателни трябва да бъдете… защото тъмната страна също ви гледа.” 

“Трябва да се отучите от това, което сте научили”. 

“Ако отидеш в записите от миналото, само болка ще намериш.” 

“Винаги в движението бъдещето е.” 

“Хммм. В края, страхливците са тези, които следват тъмната страна.” 

“Почувствай силата!” 

“Да учиш много имаш… стари ми падауан… Това е само началото!” 

“Джедаят трябва да има най-дълбоката отдаденост, най-сериозния ум. Този дълго време го наблудавах. През целият си живот той гледаше настрани… към бъдещето, към хоризонта. Никога съзнанието му не беше там, където и той”. 

“Много от истините, към които се придържаме, зависят от гледната ни точка.”

“На много дълги пътешествия съм бил. И чаках също другите да се завърнат от своите пътешествия. Някои се завръщат, някои са разбити, някои се връщат толкова различни, че само имената им остават.” 

“Именуван трябва да е страхът ти, преди да го отстраниш да можеш”. 

“Ще намериш само това, което даваш.” Теми   мъдрост | цитати

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.