Когато става дума за любов, няма как да не обърнем внимание на малките неща. Няма по-хубав момент от онзи, в който усещаш безусловната любов на човека до теб. Предлагаме ви кратък списък с идеи за това как да покажете на половинката си, че е най-важният човек за вас.

1. Обърнете внимание на предпочитанията на половинката си

Купете любимото сладко изкушение или онази така желана тениска. Едно от най-хубавите неща, е когато човекът до вас е наблюдателен за нещата, които обичате. Това означава, че е отделил време да разбере и се интересува от това дали се чувствате добре. Бъдете сигурни, че когато давате любов, ще ви отврнат със същото.

2. Пишете си

Изпратете закачливо съобщение – весело, романтично или нещо, което само вие си знаете. Ако не сте добри в измислянето, едно „Обичам те“ е достатъчно.

3. Забелязвайте малките жестове и го показвайте

Да бъдете благодарни за нещата, които половинката ви прави за вас, ще породи чувство на значимост. Винаги е хубаво да зарадваш някого, когото обичаш. Просто бъдете благодарни.

4. Направете нещо, което не е присъщо за вас, но е любимо на половинката ви

Показвайте интерес към нещата, с които се занимава вашият човек. Отидете заедно на концерт, въпреки че не харесвате групата. Споделянето на моментите заедно води към по-силна връзка.

5. Празнувайте победите, колкото и малки да са те

Успешните партньори се усещат като един отбор и действат като такъв. Дори малките постижения могат да бъдат повод за радост. Оставете скрита картичка някъде или излезте да вечеряте. Когато става въпрос за празнуване винаги можете да бъдете изобретателни.

6. Изслушвайте се

Изключете всичко друго, което правите и вижте какво има да ви каже вашата половинка. Може да е нещо важно, макар и за вас да не изглежда такова.

7. Извинявайте се

Понякога се случва несъзнателно да нараните човека до себе си. Не е лесно да кажеш „извинявай“, но когато знаете, че не сте прави – признайте го. Прегърнете се и покажете близост.

8. Тренирайте заедно

Проучване показва, че двойките се чувстват по-добре, когато са извършвали някаква физическа активност заедно. А и тренировките ще ви дадат повече самочувствие.

9. Почиствайте заедно

Помагайте си в домакинската работа. Все пак и двамата живеете в тази къща и се грижите да ви е уютно и приятно. Освен това, ако споделяте задълженията ще имате повече време заедно.

10. Закусвайте заедно

Прекарвайте време заедно в първите часове от деня. Сутрин, когато се събудим сме най-любвеобвилни и търсещи прегръдка. Подарете си това време. Изпийте кафето си заедно и се насладете на началото на деня.

11. Купувайте си подаръци

Някой от двамата отдавна иска нещо, но за съжаление, няма време или финанси да си го купи... Това е идеалният момент да си направите тази малки изненада, която, сигурни сме, сами ще забележите колко положително ще се отрази на отношенията ви.

12. Нека някой сервира закуската в леглото

Ако се съмнявате в кулинарните си способности, излезте рано сутрин и се върнете с вкусна закуска, но в леглото.

13. Скрити бележки

Напишете бърза бележка, която ще скриете някъде. Оставете я на място, което половинаката ви със сигурност ще открие на сутринта. Представете си как би се отразило това и колко положителен старт би дало това малко нещо върху деня на партньора ви.

14. Показвайте привързаността си

Дръжте се за ръка, прегръщайте се, когато сте навън, целувайте се. Това са прекрасни начини да покажете, че искате да сте един до друг. Разбира се, в рамките на нормалното, не говорим за действията, които биха накарали околните да ви кажат "Моля ви, вземете си стая!"

15. Не спирайте да излизате на срещи

Ако имате деца, това може и да се случва малко по-трудно, но все пак можете да помолите някой да ги гледа или пък да си наемете детегледачка за няколко часа. Използвайте това време да отидете на концерт, театър или кино – имате нужда от подобен тип изживявания, за да не потънете в рутината на ежедневието.

16. Винаги се избирайте

Поставете партньора си на първо място. Каквото и да се случва, не забравяйте да му показвате, че точно той/тя е вашият приоритет и нуждите му/ѝ за вас са преди тези на всички останали.

17. Мечтайте заедно

Представете си какво бихте правили и как бихте изглеждали след 5 или 10 години напримерд. Какво искате да сте постигнали тогава, как искате да изглежда животът ви... Независимо, че сега това може и да ви изглежда невъзможно - мечтите са безплатни, не го забравяйте!

18. Пътувайте заедно

Нямате финансова възможност за почивка? Тогава отидете на къмпинг сред природата. Само двамата или в компания, няма значение. Важното е да споделите хубавата емоция заедно.

19. Правете секс

Много двойки допускат една основна грешка – оставят сексуалните отношения на заден план. Дарявайте си интимни ласки и не оставяйте партньора си да мисли, че не го желаете. Закачлива бележка или съобщение биха свършили чудесна работа.

20. Демонстрирайте любовта си един към друг

Гордейте се със своята половинка и я „показвайте“ на хората около себе си. Показвайте ѝ, че държите на нея, когато сте в компания. Разкажете за някой любим ваш спомен или забавна случка. 

Любовта ни прави и изобретателни, така че впуснете се смело и я показвайте по всички възможни начини!