Всеки един от нас има трудни моменти, моменти, в които щастието е изчезнало. Винаги има начин да си го върнем, като спрем да правим неща, които ни правят нещастни. Чудиш се кои са те? Ще се изненадаш колко от тях всъщност правиш. Ето ги и тях:

1. Спри да разчиташ на други хора за твоето собствено щастие

То не трябва да зависи от другите, а от нас самите. Ти си достатъчно силна, за да го постигнеш. Ако си изтощена и мислите ти се движат в негативна посока, връзката ти ще е нещастна като менталното ти състояние. Ако не си доволна от себе си и визията ти, нищо няма да може да те развесели. Бъди сигурна в себе си и след това разчитай на другите. Намериш ли хармония с вътрешното ти Аз, всичко друго ще се нареди.

2. Спри да се оплакваш и самосъжаляваш

Може би не виждаш смисъла на много от нещата, които се случват. Не можеш да ги контролираш и от това боли. Не бива да се отказваш, а да търсиш решение, защото само така ще стигнеш до успеха, който желаеш. Усмихни се и покажи, че си по-силна от предния ден.

3. Не живей в миналото

Не можеш да живееш в настоящето, ако мислите ти са в миналото.

4. Спри да се съмняваш в себе си

Всеки един от нас е уникален и специален, така че усети своите плюсове. Унищожи всяка несигурност и съмнение. Откажи се от страховете си. Ти си най-важна, останалото няма значение. Обичай се и позволи на останалите да те обичат във всяка твоя светлина.

5. Не се критикувай за отминали събития

Да, можем да се влюбим в неподходящия човек, който да ни разбие сърцето. Да, той може да е грешка, но трябва да се учим от всяка такава, която направим, защото тя ни помага да продължим напред. Запомни, че ти не си грешките си. Не се обвинявай. Гледай напред и не позволявай на миналото да те спира.

6. Спри да скачаш от връзка във връзка без причина

По-добре е да си сама, отколкото в грешната компания. Не бързай да правиш избори, за които ще съжаляваш. Ако нещо трябва да се случи, то ще. Трябва да се чувстваш готова.

7. Спри да таиш омраза срещу останалите

Това ще нарани повече теб, отколкото този или тези, които ненавиждаш. Прошката не означава, че си съгласна да възобновите предишните си взаимоотношения. Тя ще ти помогне да продължиш напред и да бъдеш свободна. Дай я и на себе си.

8. Спри да бъдеш всичко за всеки

Невъзможно е. Ще се нараниш. Ако помогнеш на един човек, това ще промени света му, а ако е на повече, ще разрушиш своя.

9. Не обвинявай другите за проблемите, които имаш

Започни да поемаш отговорност за действията си. Ако обвиняваш другите за това, което ти се случва, означава, че нямаш контрол над живота си.

10. Спри да се притесняваш

Притеснението няма да ти помогне да преодолееш трудностите, пред които се изправяш всеки ден, а ще открадне всяка частица щастие. Замисли се дали има смисъл да се притесняваш за това, което ти се случва.

11. Спри да обясняваш

Приятелите ти нямат нужда от обяснения, а враговете ти не биха повярвали.

12. Бъди себе си

Най-важната задача, която имаш, е да бъдеш себе си. Не бъди нечие копие. Не губи себе си. Винаги някой ще бъде по-добър, по-умен, по-млад. Не се променяй.

13. Спри да нараняваш близките си

Понякога се затваряме в себе си, ставаме егоистични и започваме да нараняваме близките си. Чудим се защо и те не ни разбират. Запомни, че семейството и приятелите ти са винаги зад теб.

14. Не очаквай хората да четат мислите ти

Случва се да забравим, че близките ни няма как да четат мислите ни и да разберат какво ни се върти в главата. Няма как да очакваме нещо такова от околните.

15. Спри да отлагаш

Не го прави. В противен случай рискуваш да създадеш проблеми, които не са съществували досега. Прецени ситуацията и действай.

16. Спри да завиждаш

Не се сравнявай с околните. Разчитай на себе си и създай собствен път към успеха.

17. Спри да се страхуваш

Страховете ни блокират всичките ни мисли. Те не ни позволяват да разгърнем пълния си потенциал, а ни залъгват.

18. Спри да бягаш от проблемите си

Изправи се лице в лице с тях. Не, никой не е казал, че ще е лесно. Позволено ти е да грешиш. Не се предавай и се справи с всяко предизвикателство. Учи се и се адаптирай.

19. Спри да мислиш, че не си готова

Така пропускаме едни от най-големите възможности в живота. Възползвай се от тях и излез от зоната си на комфорт. Да, в началото ще се чувстваш несигурна, но с времето това ще се промени. Реализирай мечтите си и се развивай.

20. Спри да бъдеш неблагодарна

Не забравяй да казваш „Благодаря!“ и „Извинявай!“. Това са толкова прости думи. Благодари за всяко малко нещо и скоро всичко ще се промени към по-добро.