Ти си щастлива. Най-накрая. Имаш стабилността, която винаги си искала. Започнала си да получаваш всичко, за което си мечтала през годините и е прекрасно. Но поради някаква причина мислиш, че не заслужаваш нищо от това. Един малък глас в главата ти не спира да повтаря, че това не е реално.

Страхът от щастието е сериозен проблем. Случва се на тези от нас, които са чакали прекалено дълго за нещо, което се е разпаднало. Този страх засяга перфекционистите, хората, които работят прекалено дълго, и онези, които са били малтретирани и обиждани, но все пак в един момент всички ние сме се спирали и сме се замисляли дали заслужаваме да бъдем щастливи и колко ще отнеме.

Погледнато от психологична гледна точка, това идва от съмнението в нас самите. Чуваме толкова често колко несправедлив е света, че всяка частица щастие, която се появи, бива възприемана като нещо, което не заслужаваме, а така ставаме подозрителни.

Искам да знаеш нещо: Ти заслужаваш да си щастлива.

Да, светът не е честен. Да, това, което те е направило щастливо, няма да ти доставя това удоволствие винаги, както в даден момент. Да живееш в страх, обаче, вярвайки как не заслужаваш нищо, е това, което може да те унищожи. Ти си страдала толкова много, преминала си през безброй трудности и е време да забравиш за тъгата. Щастието, което си намерила, е много по-голямо и силно от цялата болка, която си изпитала. Заслужаваш го.

Надявам се да откриеш щастие, което ще е 10 пъти по-голямо от това, което чувстваш сега. Надявам се, че ще му се наслаждаваш, където и да отидеш, каквото и да направиш или се случи.