1. Животът започва там, където свършва твоята зона на комфорт.

2. Благославяй това, което си днес. Не се осъждай за това, което си бил вчера. Мечтай за това, което ще бъдеш утре.

3. Има Божествена причина за всяко нещо. Следователно, има Божествено присъствие във всяко нещо.

4. Ти винаги си свързан с Източника. Където и да си. Където и да отиваш. Ти винаги си свързан с Божествената мъдрост. С Божествения интелект. С Божествената любов.

5. Вътре в теб е заложено познанието кой е правилният път. Единственото, което трябва да направиш, е да чуеш този глас.

6. Живот, подчинен на избор, е живот на съзнателно творене. Живот, подчинен на случайността, е живот на несъзнателно творене.

7. Животът е един непрекъснат процес на пре-творяване.

8. Бог е в тъгата, и в смеха, в горчивината, и в сладостта.

9. Всички хора са специални и всички моменти са златни. Няма човек, който да е по-специален от друг човек. И няма момент, който да е по-важен от друг момент.

10. Това, което виждаш в света, е резултат от твоята идея за него.

11. Искаш ли живота ти да се промени? Тогава промени своята идея за него. И за себе си.

12. Човек може да прави неща, за да „бъде щастлив”, или може да започне деня, просто решавайки, че „е щастлив”.

13. Ти си този, който във всеки един момент избира дали да бъде щастлив, или тъжен, дали да бъде гневен или прощаващ, дали да бъде заслепен, или просветлен. Ти решаваш.

14. Чувствата са езикът на душата. Ако искаш да разбереш коя е твоята истина в дадена ситуация, виж как се чувстваш в този момент. Понякога е трудно да откриеш истинските си чувства. Но именно в най-дълбоките чувства е скрита твоята най-висша истина.

15. Изпълни сърцето си с любов. И нека тази любов напътства всички твои действия. Тогава ше откриеш вътрешния мир.

16. Най-висшата мисъл винаги е тази мисъл, която е изпълнена с радост. Най-ясните думи са тези думи, които носят истината в себе си. Най-великото чувство е това, което наричаме Любов.

17. Светът се ражда за нова духовност, която ще победи догмата на „Ние сме прави, а вие – не.”

18. Гледай на света с невинността на децата. Влез в света със смелостта на децата. Обичай света с откритостта на децата. Излекувай света с чистотата на децата. Промени света с мъдростта на децата.

19. Научи децата, че нямат нужда от нищо, което е извън тях, да за бъдат щастливи. Нямат нужда от конретни хора, места или неща. Защото щастието е вътре в самите тях.

20. Целта на живота е да опознаеш себе си. Да създадеш себе си. Да изразиш себе си. Да бъдеш истинския себе си.


Виж още:

Избрано от “Разговори с Бога” на Нийл Доналд Уолш
Посланията на Нийл Доналд Уолш: Това, което даваш, това ставаш...

 

Дългоочакваният Нийл Доналд Уолш, световноизвестният автор на бестселъра "Разговори с Бога", лектор, мотиватор и вдъхновител на милиони хора по цял свят, идва за първи път в България.


27 и 28 май тази година ще бъдат дните, когато ще се потопим в мъдростта и опита на Нийл. "Изобилието и Успехът - от Мечта до Реалност" е темата, върху която ще се фокусира Нийл през тези два дни. Независимо дали сте духовно търсещ или преследвач на успехи, дали сте домакиня или бизнес дама, дали в живота ви има здравословни, финансови или любовни катаклизми, или просто си вървите по пътя към желания успех, всеки си задава въпроса: какъв е смисълът на живота и каква е формулата за успех?

Отговорите на най-съкровените си въпроси, дори такива, свързани с теми табу, можете да получите директно от извора - от човека, който познава най-добре "Разговорите с Бога".