Хелоуин - празникът, който макар и не традиционно български, кара малки и големи да тръпнат в очакване. Вълнението от преобразяването, търсенето на най-страшния костюм и всички онези сладки изкушения заслужено нареждат празника сред любимите ни моменти от есента. Ако се чудите как да прекарате Хелоуин наистина незабравимо тази година, вижте нашите съвети:

Преобразяване
Има точно един ден в годината, в който ни е позволено да напуснем дома си по немислим за ежедневието начин. За да изкарате празника наистина незабравимо, положете усилия за визията си. Чарът на Хелоуин е именно в смелостта - тежкия грим, странните костюми и маски, перуките, изкуствената кръв, лещите… Не се страхувайте от вниманието, което ще привлечете към себе си, защото ако сте маскирани достатъчно добре, никой няма да ви познае.

Ако винаги дълго се чудите в какъв образ да се превъплътите, ето и някои идеи: герой от любим фентъзи филм или сериал, класически демон, вампир, върколак. Но ако не си падате по страховити преобразявания, невинен персонаж като герой от анимация, някое миловидно животинче или емблематична известна личност от миналото са добри варианти и то дори без капка пролята изкуствена кръв.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ: споменаните по-долу Хелоуин събития са отменени в следствие на разпоредбите на Столична община и затегнатите противоепидемични мерки. В случай, че сте закупили билет за някое от събитията, средствата ще бъдат възстановени обратно по картата до броени дни.


Хелоуин със семейството
Можете спокойно да пропуснете традиционното посещение на мола тази година, защото тази година специалното събитие Halloween Circus ще смае малки и големи с шоу програма, фокуси и музикални изпълнения. Мероприятието ще се проведе между 14 и 18 часа в огромната палатка на Платформа 6 на гърба на НДК. Благодарение на локацията на открито, събитието ще спазва всички мерки за безопасност, но в комфортна и приятна празнична атмосфера.


Хелоуинското приключение ще срещне малки и големи с техните любими звезди - Тита, Suzie&Reni, The Joker Magician и други. В обособени зони ще бъдат представени различни забавления, лакомства и активности както за най-малките деца, така и за попорасналите такива. Билетите за събитието са на цена от 10 лева.

Парти, парти
Хелоуин не е само за децата. Забавните костюми и ексцентрична атмосфера са и любима предпоставка за добро прекарване. За да преживеете незабравима нощ на празника, имате нужда от страшно парти - буквално и преносно. Дневното парти, за което ви разказахме по-горе има и нощна версия - Halloween Circus Party.


Партито стартира в 22:30 с хип-хоп и R&B музика и раздвижващите всеки страшен костюм изпълнения на 100 Кила, Alex P, DJ Fed, 100 гайди, Светльо Къслев и Боряна Амира. Купонът ще бъде на открито, но не точно под звездите.
И ако напоследък свикнахме да виждаме хора с маски, то Open Air Halloween е събитието, на което маските и костюмите са задължителни, но не и скучни.
По време на събитието ще:
- бъдат спазвани всички противоепидемични мерки, свързани с организирането на мероприятия на открито
- персоналът ще носи маски през цялото време
- при влизане ще бъде измервана температурата на всеки един от персонала, гостите и обслужващите екипи
- ще бъде осигурен дезинфектант и почистване на санитарните възли със специални препарати
Събитието ще спазва всички мерки за безопасност под огромната палатка на Платформа 6 на гърба на НДК, но и ще създаде изискана обстановка в еклектична комбинация с готически ужас и щипка хорър. Е, може би повече от щипка. Билетите за събитието вече са в продажба онлайн на цени между 20 и 40 лева. Побързайте, защото местата са ограничени.