Понякога пътуването към целите ти може да стане мътно и объркано, сякаш нямаш никаква представа какво се случва, нито имаш силата да промениш нещо. Не разбираш къде да започнеш, как да продължиш или кога да промениш нещо.

В този случай трябва да разбереш, че това е нормално за всички момичета, които искат сами да градят живота си и да живеят по собствените си правила. Ние всички имаме способността да бъдем успешни в това, в което искаме да бъдем успешни. Всичко започва с идея и план. Но има и няколко въпроса, които да си зададеш, за да си сигурна, че правиш правилния ход към успеха. Ето три въпроса, които да си зададеш, ако искаш да бъдеш наистина успешна:

1. Как бих свършилa работата си, ако никой не ми показва как да го направя?

Важно е да запомниш, че макар идеята да започва от теб, усилената работа е само още една стъпка по пътя към целта. Преди да започнеш да се трудиш, запитай се как ще се справиш с идеята си и ще достигнеш целите си, ако никой не е там, за да ти покаже как точно да го направиш. Семейството и приятелите ти ще те насърчават, но те могат да ти дадат единствено подкрепата си. Стане ли въпрос за методи на работа, те не могат да направят нищо по въпроса. Трябва да приемеш, че по пътя към успеха ще има спънки, но пък това е начинът да се научиш да се справяш с проблемите си.

2. Какво правя сега, което ми помага да се движа напред?

Отдели достатъчно време, за да определиш какво правите понастоящем, което ти помага да се доближаваш до целите си всеки изминал ден! Кои са качествата ти, които ти помагат да се движиш напред и ще ти бъдат от полза в бъдеще? Поставянето на този въпрос ти позволява не само да разпознаваш упоритата си работа, но и да ти помогне да видиш какво работи в твоя полза! Въпросът има и друга цел. Да ти помогне да помислиш за още неща, които ще ти помогнат да вървиш по-бързо напред, нов курс, например, или книга свързана с целта ти. 

3. Как мога да се подобря?

Разбери къде можеш да подобриш своя път към успеха. Виж дали има начини да подобриш техниката си в даден случай, да си по-ангажирана и да създадеш страхотно съдържание! Потърси съвет от тези, които вече са изминали пътя, по който ти си тръгнала и правят това, към което се стремиш. Виж как техните съвети могат да ти помагат да се справяш по-добре. Не боли да питаш и със сигурност не боли да правиш леки промени, за да можеш да подобриш техниките си, които имат нужда от корекции и да затвърдиш онези, които вършат чудесна работа! Поставянето на този въпрос ти позволява да видиш какво работи и какво не работи за успеха ти. Не се страхувай да опиташ нещо ново!

По пътя към успеха, всяко момиче може да усети момент на несигурност, страх и разочарование. Това, обаче, съвсем не значи, че трябва да се отказваш. Точно обратното. Зареди се с търпение и много позитивна енергия и ще видиш как много скоро ще се окажеш по-близо до целта от колкото някога си предполагала.