"Животът е това, което ни се случва, докато ние си правим други планове." Личните финанси са перфектен пример. Можете да седнете и да направите бюджет, който покрива всичките ви редовни разходи – жилище, храна, транспорт – всичко до последнaта стотинка. Мърфи обаче, не мисли така и винаги прецаква нещата. Бойлерът изгаря, гумите на колата ви са нарязани брутално, защото сте заели “нечие място”, кучето ви поглъща малка част от любимата играчка на детето и за капак са увеличили таксата в детската градина на детето ви... И изведнъж от всичките ви спестявания остава едно голямо нищо.

Да, няма начин да предвидим бедствия като тези, но пък има хитринки, с чиято помощ да се подготвим за тях. Защото с умело планиране можете да сте готови не само за дъждовен ден, но и за перфектната буря от неочаквани разходи. Eто и кои са най-честите внезапни разходи, за които никой никога не е подготвен изцяло:

Спешна медицинска помощ

Докато някои разходи за прегледи, лекарства и леки простудни заболявания например, са в рамките на нормалното и биха могли да се планират, то по-сериозни просто няма как. Изпаднали в подобна ситуация трябва едновременно да се справите с първоначалния шок и болката, да помислите и за това как бихте могли да заплатите скъпоструващи лекарства или недай си Боже операция. Здравната застраховка е вариант, който би ви се отплатил подобаващо при спешен случай. Но един от най-лесните начини да сведете до минимум и избегнете високите медицински сметки, е като се храните правилно, не пушите и не употребявате алкохол, спазвате отлична лична хигиена, ходите редовно на профилактични прегледи и се възползвате от правото си за направления за всеки един специалист. Да, на никой не му е приятно да изгуби един ден във висене по кабинетите, но пък ще си спестите редица главоболия, може да хванете навреме здравословен проблем, с който да се преборите в пъти по-лесно, а и ще ви излезе много, много по-евтино.

Ремонт на автомобила

Да притежаваш собствен автомобил си е като малък вид лукс и задължително ще ви се налага да отделяте определена сума пари годишно, за да я поддържате в изправност. Не, не говорим за застраховка, пътен данък или КАСКО. Да, няма как да предвидите кога и какъв ремонт ще се наложи или пък кога ще спукате гума, но можете да избегнете сериозни проблеми, следвайки стриктно графика за поддръжка на автомобила си. И не мислете, че ако отложите смяната на консумативите например, с няколко месеца или до следващата година, няма да се случи кой знае какво. Да, ще спестите немалка сума, но с цената на какво - единственото, което ще привлечете, е просто по-големи и по-скъпи проблеми в бъдеще. Мислете разумно, планирайте разходите във времето и се водете от факта, че колата ви не е само удобство, но и трябва да е в абсолютна изправност, за да пази вашия живот на пътя, което, разбира се, ще ви спести и доста пари.

Новата учебна година

За повечето от нас август е месецът, в който дните са безкрайни, а безгрижието е взело превес в ежедневието. За порасналите деца, които вече имат свои наследници обаче, август е само на крачка от най-притеснителния период, а именно началото на новата учебна година и изпаряващите се като дим пари от банковата им сметка. Учебници, помагала, тетрадки, нови дрехи и обувки, извънкласни дейности, уроци... Няма ли край? Как да си помогнете и да не чакате последния момент, за да запасите с всичко нужно малкия човек? Имаме решение – правилна организация и планиране на това кое, кога и откъде може да вземете на най-добра цена. Като начало направете подробен списък от най-малката дреболия като гумичка и пергел, та чак до нов чифт маратонки и анцунг. След това отскочете до най-близкия търговски център и се възползвайте от десетките намаления на стоки и дрехи за малчуганите, които са буквално навсякъде. Посетете някоя от големите борси за учебници и тетрадки. Ако сте решили да зарадвате детето си с нов телефон или смарт часовник, за да сте винаги в контакт и да бъдете спокойни, то най-добре се ориентирайте още сега в избора на модел, за чиято наличност и най-добра цена да следите.

Разбира се поякога в името на всяко едно от по-горе споменатите неща, се налага да вложим много повече, отколкото имаме или искаме. И в такива ситуации паниката и притеснението, че искаш да осигуриш най-доброто за най-милото или себе си, но нямаш възможност, буквално може да те подлуди. За щастие, дори и в толкова напечени ситуации, решение има и Ferratum е винаги до теб!

Благодарение на своите бързи и прозрачни кредити и най-новата си кампания Накъдето и да си това лято... можеш напълно да забравиш за всяко притеснение и да изживееш и последните летни дни в пълен релакс и с мисъл единствено как да се насладиш на любимите си. До 25.09.2022 г. имаш възможност само с една-единствена регистрация да участваш в томболата за една от 27 страхотни награди. Съгласяваш се с общите условия и без значение дали си ползвал кредит до заплата, или пък такъв на вноски, просто имайки активен такъв от Ferratum към датата на регистрация, можеш да си един от големите печеливши.

Защото Ferratum винаги е до теб и може да ти предложи решение и за най-непредвидения разход. Хубаво е да започнеш на чисто, без излишни главоболия. Усмихни се, все още сме август! Остави стреса в миналото и пренеси само щастието на последното намигване на лятото през септември.