Здрави нокти = красив маникюр. Да! Дори да сте без лак, ако ноктите ви са здрави, с еднаква дължина и добре оформени, имате красив маникюр и изглеждате стилни и неустоими. Малко от нас обаче могат да се похвалят с необходимата здравина. Факторите, които оказват влияние върху нея са много и най-различни. 

Даваме ви 3 златни правила, които ако спазвате, значително ще подобрите здравината на ноктите си.


1. След сваляне на гел-лак правете укрепваща терапия на ноктите си в рамките на поне една седмица. Колкото и щадяща да е формулата му, свалянето не минава без пилене и „остъргване“ на покритието от нокътната плочка, което я изтънява и уврежда. Няма да сгрешите, ако след това направите 7-дневен заздравяващ курс със Заздравител с диамантен прах на SNB Professional. Той ефективно защитава тънките и слаби нокти от чупене и разслояване. Предпазва повърхността им благодарение на вложения в него диамантен прах. Съдържа UV абсорбери за допълнителна защита на нокътната плочка. Препоръчително е да го нанасяте върху предварително почистени и сухи нокти на плътен и равномерен слой. Всеки ден нанасяйте ново покритие върху старото и почистете с лакочистител след седем дни.

2. След сваляне на ноктопластика направете възстановяваща терапия на ноктите си поне за една седмица, като това може да стане без да ги лишавате от красив цвят. Възстановител за нокти на SNB Professional ще ви зарадва с четири нежни и пастелни цвята - телесен, розов, кафяв и лилав. Той значително подобрява състоянието на ноктите след третиране с химикали и сваляне на ноктопластика. Подхранва и възстановява благодарение на екстракт от червена боровинка, касис и гинко билоба. Вложеният витамин Е има антиоксидантно и овлажняващо действие. Възстановителят създава гланцово покритие в нежен нюанс. Препоръчително е да го нанасяте върху предварително почистени и сухи нокти на плътен и равномерен слой. Върху старото покритие нанесете ново на всеки два дни и почистете с лакочистител след седем дни.

3. Използвайте масло за кожички, богато на витамини. Независимо дали предпочитате да се лакирате с обикновен лак, с гел-лак, да сте с ноктопластика или да поддържате маникюра си максимално естествен, нанасяйте в кожната гънка около ноктите два пъти дневно Масло за нокти с витамини А и Е на SNB Professional. То възстановява и подхранва ноктите и кожната гънка чрез комбинация от бързо проникващи емолиенти и витамини А и Е. Маслото е двуфазно, като всяка от двете фази е обагрена в един от двата цвята на 2016 година – светлосиньо и кварцово розово. Когато маслото е в покой, двете фази стоят отчетливо разделени. При енергично разклащане обаче те се смесват до получаване на красив трети цвят. След нанасяне е желателно да го втриете с лек масаж.

Още тайни за красив маникюр можете да откриете на www.starnails.bg