20-те ви години отминаха и сега сте в следващото десетилетие от живота си. Сега какво? Ето 30 неща, които можем да очакваме след като навършим 30 години.

Сега съм на тази възраст – 38 – в която, когато хората ме попитат на колко съм, ми отнема минута да си спомня. Не знам дали защото вече съм преживяла 37 различни възрасти и ми е трудно да си спомня на коя съм сега или защото отричам възрастта си, или пък може би с годините съм изкуфяла. Може би е комбинация от всичко това. И все пак 30-те ми години отлетяха много бързо и скоро ще са само спомен. И за да запазя този спомен и да отпразнувам това невероятно десетилетие, реших да споделя 30 неща, които ми се случиха, откакто навърших 30 (и вероятно ще се случат и на вас):

1. Ако приятелите ви живеят на повече от няколко пресечки, вместо да ги виждате няколко пъти седмично, ще ги виждате максимум няколко пъти годишно.

2. Ще напускате магазините в мола след не повече от 10 минути, защото музиката е ужасна, опашките пред пробните са огромни и дрехите изглеждат сякаш няма да оцелеят до следващия петък.

3. Да гледате сериали с часове ще ви изглежда много по-привлекателно от това да се наливате с алкохол в събота вечер.

4. Няма да имате почивни дни вече – ще трябва да ги запълните със сватби и семейни посещения.

5. Да работите нещо, което ви харесва с хора, които не мразите, ще бъде по-важно от това колко печелите.

6. Ако все още сте необвързани, ще преосмислите за всички онези неща, които са ви отблъсквали от партньорите, когато сте били на 20. И ще обновите профила си в сайтовете за запознанства.

7. Ще ви стане все по-лесно да казвате „не“.

8. Теглото ви ще е все по-трудно за поддържане.

9. Ще си развиете стратегия за пиене – две твърди питиета и след това бира за остатъка от вечерта или една чаша вода за всяка чаша вино – за да избегнете махмурлука.

10. Не винаги работи обаче.

11. Вече няма да се обсебвате и дори изобщо да мислите дали той ви харесва или не – нямате време за такива глупости.

12. Ще започвате и спирате да ходите на фитнес поне седем пъти. И ще започнете да тичате, защото изглежда всички във Фейсбук тичат и това може да ви помогне да влезете във форма.

13. Дневните партита ще са пълни с деца (някои от тях ще са ваши) и вероятно ще ви казват „лельо“ или „чичо“, без значение дали имате роднинска връзка.

14. Никой вече няма да прави истински партита. Освен когато наистина го правят. И тогава Инстаграмът ви ще избухне в снимки, защото трябва да се документира.

15. Ще пишете ревюта на блендери във Фейсбук и ще получавате купища отговори.

16. Ще обсъждате с родителите си какво на кого искат да завещаят, ако нещо им се случи.

17. Една от най-вълнуващите покупки за цялото десетилетие ще е новото ви легло.

18. А второто – нова сушилня и пералня.

19. От време на време ще си спомняте колко кредити все още имате да изплатите и ще плачете.

20. Вие или някой от вашите приятели ще се разведе.

21. Вие или някой от вашите приятели ще има проблеми със забременяването.

22. Някой от хората, с които сте били в училище, ще има внуци.

23. Ще оставя минутка да преосмислите това.

24. Вероятно това ще се случи, когато сте в края на 30-те и ще е някой по-голям от вас, с когото все пак сте общували в училище. Но дори и вие ще сте достатъчно възрастни да имате внуци. На теория.

25. Ще подозирате, че имате алергия към глутена. Или нетолерантност към лактоза. Изведнъж ще станете много по-внимателни към храната си и ще си носите лекарства.

26. Ако сте необвързани, ще излизате с някого, който има деца в даден етап.

27. И ще се запитате дали и вие искате свои.

28. Между часовете при дерматолога, ендокринолога, масажиста, гинеколога и прегледите на децата ви, ще осъзнаете, че прекарвате около 60% от живота си в лекарския кабинет.

29. Ще си направите пречистване със сок, защото всеки говори колко е невероятно, колко страхотно ще се чувствате и колко ще се проясни съзнанието ви.

30. На втория ден ще се откажете и ще изядете един бургер – това ще бъде най-чудесният бургер, който сте яли през целия си живот и ще си кажете – „Всички са прави! Наистина се чувствам чудесно!“.