Много хора са добри в това, което правят. Някои са дори повече от това. Те са като елита на обществото в сферата, в която се развиват и на практика са непобедими.
Онези, които са неудържими, са именно там, където искат да бъдат. Те не се конкурират с никого освен със себе си. Никога не знаеш какво точно ще правят - само че ще бъдеш принуден да отговориш. Въпреки че те не се конкурират с теб, те те карат да се конкурираш с тях. Ето 30 типа поведение, които ще ти помогнат не просто да бъдеш добра в живота си, но и да постигаш всичко, което си наумиш.

1. Не мисли, знай и действай

„Не мисли. Вече знаеш какво трябва да направиш и знаеш как. Какво те спира? "- Тим Гроувър

Вместо да анализираш и мислиш, действай! Подчинена на собствените си сетива и с пълно доверие в себе си, направи това, което инстинктивно смяташ, за правилно. В момента, в който започнеш да мислиш, вече си загубила.

2. Винаги бъди подготвена, за да имаш свободата да действаш инстинктивно

"Също както символът Ин-Ян притежава ядрото на светлината в тъмнината и тъмнината в светлината, творческите скокове се основават на техническа основа." - Джош Уайткин

Стани господар на живота си. Докато всички останали релаксират, ти работи и се усъвършенствай. Ще видиш нещата по различен начин. Докато те се опитват да реагират на ситуацията, ти ще можеш да я манипулираш според собствените си желания.

3. Имай правилните мотиви

Да имаш хубави неща е мечта, към която всеки се стреми. Но щастието никога не се е градило върху парите, престижа или нещо друго извън теб. Когато си наясно със себе си и имаш по-висши цели от материалното, ставаш собственик на живота си. Така, без значение със или без пари, ти винаги ще стремиш да даваш най-доброто от себе си, ще водиш хармоничен и спокоен начин на живот.

4. Никога не се задоволявай с това, което вече имаш

"Преодоляването на пропастта между почти перфектното и перфектното е разликата между великото и неудържимото." - Тим Гроувър

Дори след като постигнеш целта си, не се задоволявай с това, което имаш. Продължи напред. Създай си нови, по-високи цели, към които да се стремиш. Тук става въпрос за изкачването, да видиш колко далеч можеш да стигнеш. Прави ли те това неблагодарна? Абсолютно не. Бъди благодарна за това, което вече имаш. Но никога не спирай да искаш още и още от себе си. Само така ще достигнеш до мечтаните върхове.

5. Винаги контролирай емоциите си

За разлика от повечето хора, които са зависими от вещите си или други външни фактори, за да бъдеш неудържима, трябва да контролираш всичко около себе си: от това, с което се храниш, до това как прекарваш времето си и с кого.Действай въз основа на инстинктите си, а не на импулсите. Само защото можеш да не означава, че трябва. И когато направиш нещо, нека е защото искаш, а не защото трябва.

6. Бъди вярна на себе си

Имай самочувствие и увереност да живееш според своите собствени правила. Когато нещо не е наред в живота ти, промени го. Веднага.

7. Никога не изключвай напрежението

"Натискът може да срине тръби, но също така може да направи диаманти" - Робърт Хорри

Повечето хора могат да се справят с напрежение в малки дози. Но когато нещата станат по-сериозни, те се сриват психически и физически. Не и ти. Ти не се плашиш от напрежението и проблемите. Вместо това непрекъснато ги увеличаваш. Това те държи нащрек и активна.

8. Не се страхувай от провала и от последствията от него

Повечето хора остават близо до земята, където е безопасно. Така ако паднат, това няма да им се отрази толкова зле. Но когато решиш да летиш високо, падането може да те убие. Бъди наясно с това. Разбери, че ограниченията са само в собственото ти съзнание и можеш да летиш колкото високо поискаш. А, ако нещо се обърка, ако се провалиш, коригирай и продължи напред.

9. Не се конкурирай с другите. Накарай ги да се конкурират с теб

Повечето хора се конкурират с други хора. Те непрекъснато следят, за да видят какво правят другите. В резултат на това се получава просто имитация на това, което работи. От друга страна, ако искаш да си наистина успешна, остави конкуренцията зад гърба си. Тя няма никакъв смисъл. Тя те прави неавтентична.

10. Никога не спирай да учиш

Обикновените хора търсят забавления. Извънредните хора търсят образование и обучение. Когато искаш да станеш най-добрата в това, което правиш, никога не спирай да учиш. Постоянно подобрявай и усъвършенствай уменията и знанията си. Твоята несравнима подготовка е това, което ти дава власт.

11. Успехът не е достатъчен - само увеличава напрежението

Не всеки може да понесе големия успех. Това е така, защото за да го запазиш, трябва да продължиш да се развиваш. Непосредствено след постигането на целта се съсредоточаваш върху следващото предизвикателство, а това увеличава напрежението.

12. Не се позволявай на успеха да те провали

"Успехът може да стане катализатор за провал" - Грег МакКеъун

Повечето хора не могат да се справят с успех, власт или привилегия. Тези неща ги унищожават. Правят ги мързеливи. Когато получат това, което искат, те престават да вършат каквото и да било, без да осъзнават, че успехът трябва да е поддържа. Затова, ако не искаш и ти да попаднеш в този капан, запомни, че не бива да позволяваш на успеха да те заслепи и отдалечи от целите, които все още не си постигнала.

13.Бъди отговорна за грешките си

"Прилагането на изключителна собственост изисква проверка на егото ви и работа с висока степен на смирение. Приемането на грешки, приобщаването и разработването на план за преодоляване на предизвикателствата са неразделна част от всеки успешен отбор "- Йоко Уийнк

Жестоката истина е, че не винаги нещата, за които мислиш, че са правилни, в действителност са такива. Понякога се случва и да сгрешиш. Важно е, обаче, да приемеш грешката си и да поемеш отговорност за нея. И като лидер, понеси вината, когато твоят отбор не успее. Само така можеш да имаш пълна свобода и контрол.

14. Нека твоята работа говори сама за себе си

"Добре стореното е добре казано." - Антъни Лицион

Говоренето е плитко. Всеки може да го направи. Лесно се възпроизвежда и няма почти никаква стойност. Обратно, истинският труд и отдаденост са рядкост. Те се прави от хора, които са фокусирани и работят, докато всички останали говорят. Работи така, че да не ти се налага да говориш за постиженията си. Нека те говорят сами за себе си.

15. Винаги работи върху умствената си сила

"Менталната устойчивост е може би най-критичната черта на човек и трябва да се поддържа непрекъснато. Когато се чувствам неудобно, инстинктът ми не трябва да избягва дискомфорта, а да се справя с него. Инстинктът ми винаги е да търся предизвикателства, а не да ги избягвам. "- Джош Уайткин

Колкото по-добре можеш да реагираш под натиск, толкова повече ще постигнеш. Най-доброто, което задължително да усвоиш, ако искаш да бъдеш успешна, е умственото обучение. Където и да е умът ти, тялото го следва. Където и да са мислите ти, там отива животът ти.