Когато сърцето ти е наранено и се опитваш да се измъкнеш от страданието, обикновено първото нещо, което ти хрумва е да се впуснеш в нова авантюра, която да те излекува. Истината обаче е, че след всяка раздяла, особено при дългогодишна връзка, ти си нов човек. Романтичните отношения са те променили без да усетиш и е хубаво да отделиш време, за да опознаеш новия човек, който си. И разбира се, нека не забравяме, че ще ти бъде необходимо време, за да осъзнаеш раздялата и да продължиш напред и начисто.

Процесът е същият като, когато си наранена физически, необходимо е да измине период, в който да се излекуваш, емоционалните травми също изискват внимание и грижи.

Ето и четири неща, които можеш да направиш, преди да се впуснеш в нова връзка:

1. Анализирай приключилата си връзка

Опитай се да се дистанцираш от емоциите си и анализирай спокойно какви грешки си допуснала, във всяка връзка има две гледни точки и две страни. Остави си време да работиш над себе си и щом установиш какъв е проблемът ти, поработи над него, за да не повтаряш същите грешки в следващата си връзка.

Погледни на приключилите отношения, като на източник на информация за теб и анализирай реакциите си в различни ситуации, които са приключили със скандал или неудовлетворение.

2. Открий себе си

След като си била в сериозна връзка с някого, започваш да свикваш той непрекъснато да е до теб и да разчиташ на него. Без да разбереш с теб се случват много промени, които целят да се напаснеш към характера на другия. Така че със сигурност си по-различен човек от преди и със сигурност си спечелила много позитиви от отношенията си с бившия ти любим. Една ситуация никога не е нито само розова, нито само сива. Сега обаче е време да се превърнеш отново в независим човек.

Остави си време, за да правиш неща сама, научи се да се радваш отново на живота си и го центрирай около себе си и собствените ти желания.

Не разчитай по този път някой непрекъснато да те държи за ръката. Времето, което си оставиш без да започнеш нова връзка, ще бъде най-добрият период, в който да опознаеш себе си отново. Укроти мислите си и се опитай да останеш насаме с тях, за да дадеш път на душата ти да те поведе отново.

3. Порасни!

Животът е едно непрекъснато училище, винаги има нова страница, която да отвориш, която ще те поведе към следващата, вярвай в това и ще успееш да откриеш неподозирани факти за себе си. Много по-лесно е да се фокусираш върху себе си и да пораснеш още малко, ако не мислиш за някой друг.

4. Позволи на сърцето си да се излекува

Нека си го признаем, много е трудно да повярваш на някого, след като си преминала през тежка раздяла. На сърцето ти му е необходимо време, за да си почине и да се излекува. Невъзможно е да прескочиш от една сериозна връзка в друга, без последствия. Сякаш залепяш нещо - отначало парчетата са слепени, но ако бързаш твърде много има голям риск всичко изведнъж да се разпадне.

Ако преминаваш през тежка раздяла и искаш да споделиш с други дами чувствата, през които преминаваш и заключенията, до които достигаш, можеш да ни пишеш на [email protected]