Вярно е, че всяка връзка е различна. Просто защото всяка двойка е различна. И въпреки това, има неща, които важат за всички стабилни връзки. Неща, които показват, че двойката ще оцелее на изпитанията на времето. Ето кои са те:

1. Решавате заедно проблемите, с които се сблъсквате

Проблемите, с които се сблъсква една двойка, могат да бъдат от всякакво естествено. И да дойдат най-неочаквано. Невинаги могат да бъдат предвидени. И невинаги могат да бъдат избегнати.

Ако гледате заедно към бъдещето, ако правите общи планове, ако заедно търсите изход от трудните ситуации, значи връзката ви е силна и трайна. Значи сте избрали подходящ партньор.

2. Общувате свободно

Не е въпросът в това просто да говорите. Важното е да искате да споделяте с другия. И да го чувате. Колкото по-често помежду ви остават недоизказани, недоизяснени неща, толкова повече гняв и обида ще се трупа в единия или в другия. Ако можете да говорите за всичко с човека до себе си, ако знаете, че той ще се опита да ви разбере така, както вие се опитвате да го разберете, значи градите връзката си на здрави устои!

3. Създавате си специални моменти

Няма значение дали става дума за вечеря на свещи, или просто да се гушнете и да изгледате заедно някой филм. Специалните моменти са такива, не защото са на специално място и по специален повод, а защото са за вас двамата. Ако подобни дребни неща, като това да приготвите заедно вечерята или да се разходите до магазина, доставят удоволствие и на двама ви, значи сте изгради хармонична и силна връзка.

4. Демонстрирате отново и отново, че ако можехте, пак бихте направили същия избор

Много е лесно да попаднете в плена на рутината. Много е лесно да приемете другия за даденост. Без да осъзнавате, че именно тогава правите първата стъпка към това да го изгубите. Ако често си казвате „Обичам те” и ако още по-често си го показвате, значи помежду ви има не само химия, значи не е просто нежелание да бъдете сами. Значи е Любов. Специална. Осъзната. Истинска.

Автор: Неизвестен