1. Медитирайте, за да се научите да се фокусирате

С помощта на медитацията ще се научите да се фокусирате върху дъха си и да укротявате вечния диалог в главата си, който ви обърква и демотивира.

2. Използвайте позитивни утвърждения, за да изградите самочувствието си

Напомняйте си всичко, което харесвате в себе си. (Сега не мислете за нещата, които не харесвате.) Иска ви се човекът до вас да ви казваше колко сте страхотни, колко сме комбинативни, колко добре се справяте с всичко?... Е, не е нужно някой друг да Ви го казва. Достатъчно е да го казвате сами на себе си.

3. Дайте си сметка за моментите, в които се чувствате несигурни, и приемете тази своя несигурност

Усещането за несигурност ни кара да се страхуваме и ни спира да действаме. Да се променяме. Когато се чувстваме несигурни, се чувстваме объркани, уплашени... Иска ни се да избегнем ситуацията, която ни провокира да изпитваме тези емоции и затова предпочитаме да не правим нищо. Дайте си сметка за тези моменти на несигурност и ги приемете. Приемете себе си. Никой не е идеален. Всеки си има слабости. Въпросът е въпреки тях да вървим напред, да не спираме.

4. Помнете, че постоянството и повторението са всичко

За да постигнете каквато и да е цел в живота си (било в личен или професионален план), е нужно постоянство. Нужно е да не се отказвате. И това не значи да живеете във вечен стрес. Напротив, успокойте ума си и напредвайте стъпка по стъпка. Всеки ден правете нещо, колкото и да е малко. И бъдете сигурни, че ще постигнете това, което искате...

Автор: Брайън Трейси