Депресията е враг, които ти промива мозъка и те кара да мислиш, че няма измъкване. Не се предавайте. За да покорите този враг, трябва да проумеете как работи той. Ето 5 ужасни лъжи, на които депресията иска да вярвате.

1. Депресията не е истинска

Не, депресията не е реално съществуващо нещо. Това е просто дума, която хората използват, когато са много тъжни, чувствителни и т.н. Депресията е за хора, които са минали през нещо ужасно, което ги е белязало за цял живот. Ако не ви се е случило нещо такова, не сте депресирани.

2. Причината да не сте щастливи е по ваша вина

Трябва да положите усилия да се почувствате по-добре. Щастието принадлежи на добрите и праведни хора. Ако се чувствате зле, може да има причина за това.

Трябва да сте съвършени. Да сте по-слаби и да изглеждате по-добре. Трябва да сте по-забавни и умни. Просто не сте достатъчно добри в момента.

3. Нещата няма да се променят

Предайте се. Депресирани сте и няма какво да промените. Приемете фактът, че ще сте тъжни винаги.

Прецакали сте си връзките и ще продължите да го правите. На семейството ви му е писнало от вас.

4. Твърде слаб и беззащитни сте, за да промените нещо

Хората нямат нужда от съветите ви, защото сте слаби. Нямате качествата да давате съвети. Никой не иска депресиран работник и сте твърде слаби, за да работите.

Върнете се у дома и гледайте телевизия. Там ви е мястото.

5. Няма смисъл от вас

Животът ще продължи и без вас. Дори и да не станете от леглото, хората ще продължат да живеят. Всички са щастливи и сбъдват мечтите си. На никой не му пука с какво точно се борите.


Всички тези неща са ЛЪЖИ и НЕ СА ИСТИНА

Според проучвания на Харвард, а и не само, депресията наистина съществува. Донякъде това е болест, с която можете да се преборите. Започнете да тренирате, поставете си цели в работата и ги постигнете. Опитвайте се да вдъхновявате хората да правят добро. Хората се нуждаят от светлината ви, дори тя в момента да не свети много силно. Борете се с нея. Усмихвайте се, смейте се и бъдете благодарни за хубавите неща в живота ви.

Вие можете и ще се преборите с депресията!