Нуждаем ли се от извинение, че отново припомняме за един от най-добрите сериали на всички времена? Ние сме на мнение, че в никакъв случай не бива да забравяме уроците, на които ни научиха Кари, Шарлот, Миранда и Саманта. Ето защо ще ви запознаем с 5 факта, които не знаете за „Сексът и градът“...

1. Сериалът ни представи не само любовта в големия град, но и модата в града, който никога не спи. Може би си си мислела, че всички тоалети са висша мода и цените им са астрономически. Е, оказва се, че някои от дрехите в сериала са купени от битпазар. Да, цената на любимата пачка на Кари е само 5 долара.

Интересно е, че Сара Джесика Паркър харесала тази пачка, но се колебаела дали да я купи. След това се върнала, но продавачът ѝ казал, че я купила стилистката на някакъв нов сериал. Представете си изненадата на Сара, когато видяла същата пачка в гардероба на Кари Брадшоу.

2. Ким Катрал е отказала ролята на Саманта 3 пъти. „Прочетох книгата и я захвърлих в другия край на стаята, защото ме депресира“, споделя Катрал. След това последвали няколко срещи с екипа на сериала, за да убедят Ким, че героинята ѝ Саманта не е някоя безмозъчна дама, която обикаля града в търсене на интимни ласки.

3. Кари имаше много ухажори, но Сара всъщност е излизала на среща с друг актьор от сериала 10 години преди той да стартира. Да, става дума за Уили Гарсън (Станфорд Блач). Двамата споделят, че се познават доста преди началото на шоуто. А срещата им се превърнала в истинско приятелство.

4. За никого не е изненада, че Кари обожава обувки. Но носенето на високи токчета по 18 часа на ден е довело до сериозни проблеми със стъпалата на Сара Джесика Паркър.

5. Ролята на Ню Йорк е точно толкова важна, колкото и на четирите дами. Разбира се, адресът на Кари не съществува в действителност. Снимките в апартамента ѝ са правени в Уест Вилидж в апартамент с 10 стаи и 6 камини. Да, доста по-различен от едностайния апартамент на Кари, който толкова добре познаваме. През 2012 година апартаментът беше продаден на анонимен купувач за 9,85 милиона долара. През следващата година той беше продаден отново за 13,25 милиона долара.