Всички сме чували за положителните черти и личностните характеристики на нашия зодиакален знак. Дори ги знаем наизуст! Но какво ще кажете за отрицателните аспекти? Мислили ли сте някога за тях? Кои са вашите най-големи страхове? И нещата, които никога не трябва да казвате на представителите на дадена зодия? Време е да научите кои са те за Водолеите!

Водолеите са хора, които са отворени към всичко. Те не съдят за книгата по корицата ѝ и предпочитат да изграждат мнението си въз основа на собствените си наблюдения, а не на чуждото мнение. Във връзките трябва да бъдете много внимателни и да не се залепвате за тях. Няма нищо, което да ги отблъсква повече, от това някой да се нуждае от тях през цялото време. Водолеят търси свобода и най-лошото, което може да им се случи, е да се окажат във връзка с човек, който не им позволява да дишат.

Друго, което ги притеснява, е да трябва да вършат нещата по различен начин от този, по който те смятат, че е правилно. Мразят, когато другите се опитват да им наложат идеите си и да им казват какво е правилно и какво не. Оценяват и уважават независимостта много и очакват същото от хората около себе си - ако някой не разбира това, те просто не общуват с него. Друга негативна тяхна черта е, че не споделят много. Не е лесно да се научи всичко, което се случва в живота им.

Те също така поставят емоционална бариера между истинското си Аз и това, което представят пред хората и това прави комуникацията изключително трудна. Ако партньорът ви е представител на тази зодия, трябва да работите три пъти по-усилено да спечелите доверието му, отколкото ако беше от която и да е друга зодия! Водолеите могат да имат гневна страна, която ще ви шокира, когато се покаже. Имат ужасния навик да бутилират чувствата си и когато стигнат до точката на кипене, просто експлодират!

Също така понякога лъжат! Затова ако им задавате неудобен въпрос, те просто няма да отговорят. Наясно са с факта, че това умение им липсва, затова за да запазят сигурността си, не казват нищо. Също така са от хората, които премислят почти всичко! Анализират прекалено и това ги кара да се чувстват изключително стресирани и разтревожени. Има някои неща, които никога не трябва да казвате на хора, родени под знака на Водолея - ето пет от тях:

1. "Прекалено си студен"

Не бихте искали да наричате тези хора студени, защото просто ще усетите гнева им върху себе си за секунди! Те имат нужда да са свръх защитно настроени към всичко, затова и не споделят изобщо, а в антисоциалното си настроение, може дори да не искат да комуникират. Вместо да ги наричате студени или дръпнати, просто ги изчакайте да се върнат към обичайното си настроение и да започнат да бъдат нормални хора. Обикновено не са отворена книга, затова не ги насилвайте.

2. „Ти си глупав“

Както казахме по-рано - Водолеите са анализатори. Как успяват да преосмислят и преразгледат всяко парченце информация, която са получили?! Няма начин подобен човек да не е умен, защото отнема много разузнаване да се измисли най-лошият сценарий, който може да се случи. Те непрекъснато упражняват мозъка си, затова не ги наричайте глупави, защото ако има епитет, който никога не можете да използвате по адрес на Водолея, това е "глупав". Мислете внимателно!

3. „Не знаеш“

Дори и да не са били част от дадена дискусия, те вярват, че знаят всичко. Това е само част от техния характер и не можете просто да им кажете, че не знаят всичко. Те искат да знаят всичко. Всъщност това е единственият начин да се чувстват себе си и дори и да има неща, за които нямат представа, дръжте ги в течение или просто се преструвайте, че са наясно и играйте играта им. Повярвайте ни, това е единственият начин да останете в безопасност! Не искате да бъде крещяно по ваш адрес в продължение на часове.

4. Не ги критикувайте

Нека бъдем честни. Никой не обича да бъде критикуван и омаловажаван! Това е нещо, с което никой не се примирява, но когато става дума за Водолеите, случаят е още по-екстремен! Трябва много да ги изнервите, за да реагират толкова бурно, но това е едно от нещата, които могат да ги изкарат извън релси за секунди... и не искате да видите какво ще ви се случи! Те наистина са едни от най-интелигентните хора, които някога сте срещали, така че като ги критикувате, поставяте под съмнение собствената си интелигентност. Каквото повикало, такова се обадило.

5. „Не обичам да пътувам...“

Ако сте във връзка с човек от тази зодия, трябва да знаете, че представителите ѝ притежават приключенски дух и изследователски нюс, така че и половинката им трябва да е в състояние да ги следва по всяка крачка. Тъй като те са от типа хора, който се отегчава много бързо, се нуждаят от постоянни промени и ако не можете да вървите ръка за ръка с тях, това е краят на историята ви!