Всички сме чували за положителните черти и личностните характеристики на нашия зодиакален знак. Дори ги знаем наизуст! Но какво ще кажете за отрицателните аспекти? Мислили ли сте някога за тях? Кои са вашите най-големи страхове? И нещата, които никога не трябва да казвате на представителите на дадена зодия? Време е да научите кои са те за Везните!

Везните са най-кооперативният зодиакален знак. Те са много рационални и справедливи. Имат безупречни социални умения. Жените, родени под този знак, често са смятани за невъзможна цел. Те се нуждаят от време, за да се доверят на някого. Не обичат да прибързват. Ценят честността, но са упорити и наистина обичат своя човек. Везните прощават, но не забравят. Не задържат гнева си, но това не означава, че са го забравили! Достатъчно умни са, за да се учат от грешките си и да не ги повтарят.

Представителите на тази зодия имат странно привличане към хора, които имат коренно различен от техния характер. Затова в живота им често възникват напрегнати и неприятни ситуации. Запознанството с човек, който е напълно различен от вас, не е толкова добра идея, когато имате за цел да направите най-доброто първо впечатление! В отношенията си те търсят дълготрайност и са готови да чакат колкото дълго се налага, за да достигнат до човека, за когото винаги са мечтали.

Едно от най-възхитителните неща за Везните, е тяхната честност. Ако смятат, че са допуснали грешка, признават това и не се опитват да поставят вината върху някой друг. Те са един от най-интелигентните знаци на зодиака. Не се доверяват лесно. Склонни са да бъдат скептични и затова няма да повярват на нищо, освен ако не го видят с очите си, затова не се опитвайте да клюкарствате с тях - това няма да стигне до никъде. Както показва знака им, балансът е основната част от техните характеристики, затова когато се карате с тях, те знаят точно как да преговарят и да балансират всичко, за да не се чувства никой изоставен. Тази черта е последвана от друга...

... която се нарича наблюдателност. Те непрекъснато наблюдават света около себе си. Обръщат много внимание на всичко. Дори и на начина, по който говорите за интересите си. Те са добри приятели, дори страхотни. Мразят, когато няма за какво да мислят, освен за самите себе си. Ето кои са петте неща, които никога не трябва да казвате на един представител на зодия Везни. 

1. "Нещо гневно"

Никога не губете хладнокръвие около Везните. За тях е обидно, шокиращо и много отблъскващо. Ако имате контакт с представител на тази зодия, отделяйте време, за да се виждате на четири очи. Започвайте разговорите си с думите: "Благодаря ти, че отдели време да ме изслушаш. Забелязах, че..." и продължете без обвинения! Везните ще се затворят, ако са обвинени в неправилни действия.

2. "Забравих"

Не смятаме, че има някой на този свят, който обича закъсненията, но при Везните това е тотално отблъскващо. Ако искате да спечелите представител на този знак, бъдете точни! И помнете нещата, които ви споделя. Точността и паметта са две неща, които Везните виждат като добродетели. Те обичат реда. Винаги си спомняйте уговорките с тях. Ако забравите, те може и да се усмихват, но ще си мислят: "Какъв идиот. Дори не помни, че днес трябваше да излезем."

3. "Не обръщай внимание на купчините – ще набутам всичко някъде и ще ти освободя място."

Чистотата е едно от нещата, които не можете да пренебрегвате, когато имате отношения с представител на зодия Везни. Те се нуждаят от ред и чистота, за да се чувстват хармонично. Трябва гардеробите им да са организирани по цвят, размери и тъкан. Трябва да носите еднакви чорапи, когато сте с тях. Но това не е така за хората с асцендент Везни - много от тях не се интересуват от стил и спретнатост.

4. "За ли си или против? РЕШИ!"

Ако искате да разберете какви са истинските чувства на вашия представител на зодия Везни, кажете две логични изречения и му дайте време да осмисли как се чувства. Например можете да кажете: "Чудех се дали си взел решение да се присъединиш към нас в играта или предпочиташ да останеш у дома и да подредиш кухнята си, за да изглежда така, сякаш никога не е ползвана?" Не ги принуждавайте да взимат прибързани решения. Особено ако са намесени емоциите.

5. "Не е проблем, че направих това, нали?"

Везните не искат да обиждат никого и ще направят всичко по силите си, за да не допускат това. Ако нещо ги кара да се чувстват неудобно, те няма да ви кажат. Те имат много твърди мнения, но понякога не искат да създават дисхормония, затова за тях е проблем да бъдат директни. Това кара останалите да ги принуждават да дадат отговор. Но това не е правилен ход, защото разклаща везните им.