Преди да споделя с вас този текст, който ми изпрати една приятелка, ще ви кажа: аз самата се гримирам. Тя – не. И тъй като аз често й казвах колко секси ще е, ако подчертае красотата си с малко грим, приятелката ми явно реши, че е време да ми покаже една различна гледна точка към женствеността. И да си призная, успя да го направи. Какво мислите вие?

1. Жените, които не носят грим, са уверени в себе си

Те се харесват такива, каквито са. Чувстват се удобно в кожата си – навсякъде и по всяко време. Не се притесняват, че спиралата им ще се разтече или че ще изтрият червилото си. Оценяват своята естествена красота с всичките си несъвършенства. Защото знаят, че тези несъвършенства са част от тяхната индивидуалност, от това, което ги прави различни и специални. Истински.

2. Жените, които не носят грим, пестят време

Те не се занимават с поставяне на фон дьо тен, пудра, молив, сенки, спирала, руж, червило... и какво ли още не. Най-много да си сложат гланц за устни. И това е. Не губят по половин час пред огледалото всеки ден. Вместо това предпочитат да използват времето за нещо далеч по-полезно за душата. Ще прочетат още една глава от любимата си книга. Или ще излязат половин час по-рано, за да отидат пеш на работа. Ще се разходят в парка. Или ще потанцуват вкъщи под звуците на любимата си музика. Просто ще релаксират.

3. Жените, които не носят грим, пестят пари

Гримът е скъпо удоволствие. А колко по-смислени неща биха могли да се направят с тези пари, нали! Да изпиеш чаша вино с приятелка. Да си купиш книга. Да отидеш на театър...

4. Жените, които не носят грим, не се тревожат за това как той ще се отрази на кожата им

Известно е, че гримът състарява кожата. Уморява я. Замърсява я. Все неща, които са чужди на жените, които не се гримират.

5. Жените, които не носят грим, знаят, че това, което е вътре в теб, е по-важно от това, което е отвън

Защото е истина, че не красивите са щастливи, а щастливите са красиви!