Разбитото сърце не се лекува лесно. Но... се лекува. Нужно е само търпение. И любов. От теб към самата теб. Както и още няколко простички неща...

1. Дай си време, през което да се отдадеш на болката си.

Не крий чувствата си, не ги игнорирай, не се преструвай - пред другите и пред себе си. Когато една любов си отиде, винаги боли. Не извръщай глава от болката. Погледни я очите, посрещни я, приеми я, изживей я. Едва тогава ще можеш да се освободиш от нея.

2. Не страни от приятелките си.

Не се усамотявай повече от нужното. Търси подкрепата на приятелките си. Говори с тях, дори всеки път разговорите ви да се въртят около все същото. Псувай с тях, ако ти се псува. Плачи с тях, ако ти се плаче. И ще видиш, че лека-полека ще започнеш да се смееш с тях. 

3. Намери си ново хоби.

Опитай нещо различно. Запиши се на йога. Или на уроци по рисуване. Или започни да посещаваш езикови курсове. А може би това, за което си винаги си мечтала, е да се научиш да танцуваш? Каквото и да е - време е да го направиш.

4. Работи върху личното си усъвършенстване.

Развивай се. Чети. Медитирай. Инвестирай в образованието си. Започни да пишеш книга. Или да водиш блог. Просто... надграждай себе си, разшири хоризонтите си, намери начин да изразяваш още по-ясно и отчетливо индивидуалността си.

5. Наслаждавай се на времето, през което си сама.

Сега е моментът да се обърнеш към себе си, да се научиш да се вслушваш в себе си, да заобичаш себе си. Сега е моментът да си дадеш вниманието, което винаги посвещаваше на някой друг. Сега е моментът да опознаеш себе си.

Сега е моментът да разбереш, че щастието ти не зависи от някой друг или от нещо друго, а само от самата теб.