Един вдъхновяващ текст, на който попаднах в мрежата. Текст, който искам да подаря на всички силни жени. Текст, който искам да подаря на теб!

Силните жени...

 

1. Не се страхуват сами да определят целите си.

В миналото целите и ролята на жената са били определяни от мъжете в живота й. За щастие това вече не е така. Днес силната жена сама определя посоката на своя живот. Сама решава към какво се стреми. Тя избира накъде да поеме и не позволява на никого да я дърпа назад.

2. Се наслаждават на своята самота. Или пък не?

Обществото съди за жената според това, което тя прави в дадения момент. Ако седи в кафене и пие капучино, четейки книга, значи вероятно е притеснителна и е от онези „работни пчелички”, които не вдигат носа си от бюрото, докато не приключат с работата. Ако пък жената е в бар с приятели, значи си търси мъж. Не, скъпи господа! Нищо от това не е така. Силната жена не определя себе си с това, което е решила да прави в настоящия момент. Така че внимавайте да не сбъркате...

3. Не се опитват да бъдат перфектни.

За силната жена да си „перфектна” значи да приемаш себе си такава, каквато си и да се обичаш. Силната жена знае, че не е нужно да се променя, ако не го иска. Не се притеснява, че другите могат да не я одобрят. Защото тя одобрява себе си.

4. Не приемат нещата лично, но...

...и няма да подмине, ако я засегнеш. Твърде дълго жените е трябвало да преглъщат какво ли не. Да свеждат очи и да мълчат. Силната жена отказва да го прави. Тя не приема нещата лично, но и не се примирява с това, което не й е приятно.

5. Знаят, че могат да направят света по-добър.

Свърши времето на професиите, които „не са за жени”. Днес силните жени знаят мястото си. И знаят, че то е равнопоставено на мъжете. Знаят на какво са способни и какъв потенциал притежават. Знаят, че, когато впрегнат енергията си, могат да постигнат всичко. Могат да променят света!

Автор: Неизвестен