Топъл пясък, високи температури и плясъкът на морските вълни... Размечтахте ли се? Това е любимият сезон, през който не можем да си представим да излезем навън без задължителния аксесоар, който отива на малки и големи – слънчевите очила. Но за съжаление, лятото е толкова далеч, че дори не ни се иска да броим оставащите месеци.

И макар любимите ни очила да са прибрани на сигурно място в очакване на по-топли дни, се оказва, че те са ни особено необходими именно сега. Точно така,  през зимния сезон е изключително важно да защитим очите от всички опасности, които крият слънчевите лъчи.

Всичко това ни се струва невероятно и се питаме защо виждаме все повече хора, които носят слънчеви очила дори и през декември? Истината е, че вредата от слънчевите лъчи не намалява само защото навън е студено, което означава, че очите ни са изложени на същите, а дори и по-големи опасности, през зимата.

Разбира се, не бива да забравяме, че носенето на слънчеви очила през зимата се явява и перфектно допълнение към всеки тоалет. Все пак добрият външен вид е важен, макар и дебелите пластове, с които сме се обгърнали.

1. Защита, от която дори не знаем, че се нуждаем

Знаете ли, че слънцето може да причини изгаряне не само на кожата, но и на очите? Лесно можете да познаете дали очите са получили слънчево изгаряне - те стават червени, започват да сърбят и се насълзяват много повече от обикновено.

Ето защо е изключително важно да заложим на правилна слънцезащита дори и през студените месеци. Носенето на слънчеви очила в града или в планината е задължително, дори и да ви се струва, че в облачния и студен ден те са последното, от което се нуждаете. Те изпълняват ролята на огледало - отразяват слънчевите отблясъци от снега.

А спомняте ли си ужасните мъгли през зимата? Всичката мръсотия, която витае във въздуха през студените месеци, може лесно да навреди на очите, а слънчевите очила са единственото, което може да ни защити от вятъра и праховите частици.

Най-важното правило е да изберем слънчеви очила, които предлагат защита както от UVA, така и от UVB вредните лъчи.

2. Подобряване на зрението

Обичате ли да се припичате на слънце в планината, или по-скоро предпочитате да се разхождате по градските улици? Няма значение къде се намираме, защото винаги през зимата примижаваме, когато сме навън. Може би и вие сте изпадали в следната ситуация през зимата - слънцето е толкова силно, че на моменти имаме чувството, че ни заслепява.

Със сигурност вече се досещате какво е единственото решение на този проблем - слънчевите очила, които винаги са ни под ръка, готови да спасят очите ни от прекаленото силната светлина.

3. Намаляват главоболието, сухотата и напрежението в очите

Сухият въздух през зимата е нещо, с което просто трябва да свикнем. Ето защо знаем, че кремът за ръце и балсамът за устни трябва да бъдат винаги с нас, когато сме навън. Същото правило важи и за очите ни. Когато очите ни са изложени на директна слънчева светлина, те се уморяват по-бързо, напрягат се много повече, вследствие на което се появява добре познатото ни главоболие. 

В тези случаи слънчевите очила играят ролята на щит за очите ни и трябва да се превърнат в неизменен наш спътник при всяко излизане навън.

4. Защитават ни от синята светлина

Всички знаем, че компютрите излъчват синя светлина, която не се отразява никак добре на очите ни. Всъщност слънцето също излъчва синя светлина, което е и причината небето да е синьо. 

Слънчевите очила филтрират синята светлина, позволявайки ни да виждаме по-ясно и намалявайки чувството на умора. 

5. Моден хит

Слънчевите очила се превърнаха в задължителен аксесоар през зимата само преди няколко години. Преди това гледахме доста странно всеки, дръзнал да ги носи през студените месеци.

А кой е казал, че слънчевите очила не допълват по перфектен начин вълнения ни шал и дебелото палто? Именно!

Сигурни сме, че вече нямате търпение да излезете и да се сдобиете с прекрасен нов чифт слънчеви очила, които да си сложите веднага. Освен това сезонът на безкрайните празненства и подаръци започна, така че ще ви подшушнем, че слънчевите очила са нестандартен, но прекрасен подарък, който би зарадвал всекиго. И преди да сте решили, че ще бъде необходимо да отделите доста голяма сума за подобна покупка, ще побързаме да ви успокоим, тъй като стилът, качеството и разумната цена са синоним на популярната марка Polaroid

Ако търсите класически модели или пък сте почитатели на по-интересната визия, можете да разчитате, че слънчевите очила Polaroid ще ви дадат разнообразието, от което се нуждаете. Но нека не забравяме и най-важното - Polaroid предлагат на очите най-добрата защита, от която се нуждаят. 

Е, кой модел слънчеви очила Polaroid ще избереш?