Много хора имат проблем с косата си. Тя расте до определена дължина и спира. Ако ти си от тези хора и искаш косата ти да е по-дълга, отколкото е в момента, ето 5 съвета, които да последваш.

Съвет №1: Храната е най-добрият ти приятел.

Когато косата ти е здрава, това означава, че всичко с тялото ти е наред. Ако имаш косопад, то той е в следствие на някакъв вътрешен проблем, като най-често той се появява при нерви.

Приемай повече протеини! Кератинът се образува от протеин, затова е добре да имаш повече от него в тялото си. Можеш да консумираш киноа, леща, месо и риба.

Омега 3 трябва да е неразделна част от твоя живот. Намирай начини да си го набавяш, защото предпазва начупването на косъма.

Консумацията на ядки също е полезна.

Друго нещо, което не трябва да изключваш от храненето, е витамин Е. Това е най-важният витамин за косата ти, за да продължава да расте и да е здрава. Семките, семената, бадемите и авокадото са добър източник на него.

Съвет №2: Прочетете какво съдържа продуктът.

Забравете какво пише на на предната част на опаковката. Много продукти за коса съдържат опасни химикали. Това, че е позволено да се слагат в различни козметики, не означава, че имат положителен ефект върху теб.

Избягвай парабена и додеканола, защото изсушават косата. Може да изглеждат безобидни, но трябва да внимаваш с употребата им.

Съвет №3: Използвайте органични продукти.

Изберете грижа за косата, която е на органични основа. Естествените масла са за предпочитане.

Ако искаш по-бляскава и здрава коса, използвай кокосово масло. Ако косата ти не е много гъста, можеш да използваш масло с розмарин. Маслото от шеа има също положителен ефект.

Съвет №4: Намали топлината.

Освен с различни продукти можеш да се грижиш на косата ти и по-други начини. Опитай се да намалиш топлината на сешоара или пресата, които използваш, защото иначе косата цъфти повече. Постарай се и да ги използваш по-малко.

Не мий косата си всеки ден, защото това не е полезно за нея.

Съвет №5: Използвай по-малко сух шампоан.

Сухият шампоан може да причини много проблеми. Честата му употреба води до сърбеж в скалпа, а понякога и до косопад. Ако използваш такъв, се опитай да намериш шампоан от органични продукти.