Пицата е черешката на тортата на италианската кухня. Феновете й от цял свят я предпочитат заради десетките й разновидности, задоволяващи всеки един вкус.

В България пицата е любима храна за много хора, а изгодните оферти за вкусната пица не спират да валят - коя от коя по-апетитна.

Пицата е популярно италианско ястие, което жъне успех по цял свят. Приготвя се по различни рецепти, които включват разнообразни съставки. Ето и най-известните пици в света.

 

Маргарита


"Маргарита" е класическа разновидност на пицата, която се приготвя със сравнително малко съставки - домати, пармезан, моцарела, чесън. Предпочитат я заради по-ниската й калоричност в сравнение с останалите разновидности, които включват какво ли не. Традиционно се пече на фурна с дърва. Кръстена е на кралица Маргарита Савойска, тъй като била любима на кралицата и италианския крал Умберто I.

 

Капричоза


"Капричоза" е доста по-богата пица в сравнение с "Маргарита". Може да сложите почти всичко, което имате в хладилника. В италианските пицарии я приготвят по различни рецепти, което ви гарантира нови предизвикателства за вкусовите ви рецептори всеки път. Традиционно се приготвя с колбас, пеперони, шунка, артишок и моцарела. "Капричоза" е сред най-популярните пици по цял свят напълно заслужено заради богатия си вкус. 

 

Калцоне


"Калцоне" представлява затворена пица, която се приготвя с шунка, кашкавал, гъби и доматен сос. Опитай да си я приготвиш в домашни условия и ще видиш, че не е толкова трудно. Разточи старателно тестото и намажи едната половина с доматения сос. Плънката се нарежда по средата, защото краищата на блата се слепват, така че да се получи затворена пица. 

 

Диавола

Този класически вариант на италианската пица е сред любимите на мъжете заради пикантния си вкус. Автентичният италиански вкус ще усетите благодарение на богатата комбинация от шунка, луканка, кашкавал, топене сирене, гъби, люти чушки, царевица, бекон, кисели краставички. Нека не забравяме и доматения сос, който е характерен за италианската кухня.

 

Неаполитана


Пица "Неаполитана" е истинска наслада за сетивата. Трудно можете да й устоите заради уникалния вкус и крехък блат. По традиция тази разновидност на италианската пица включва задължително сирене Моцарела, което се приготвя от биволско мляко и домати Сан Марцано.

 

Препоръчваме ви да опитате още някои видове на италианската пица като "Четири сирена", "Маринара", "Везувий", "Римска", "Хавайска" и "Рукола". Остава да ви пожелаем приятен апетит!