Всеки приема раздялата по различен начин - някои по-лесно, други доста по-трудно. Тези, за които това не е толкова тежко изпитание, често притежават таланта да останат приятели с бившата си половинка. Как стоят нещата обаче при хората, за които да преодолеят края на любовната си връзка е трудно и мъчително? Едно е сигурно - те не могат даже и да си представят да поддържат приятелски отношения с човек, който е заемал огромна част от живота, сърцето и... леглото им.

1. Овен

Овните имат изключителното желание за конкуриране и състезаване с другите и това не им позволява да останат в приятелски отношения с предишните си партньори, защото постоянно се съревновават кой от тях ще се справи по-добре след раздялата и кой кого ще преживее първи, независимо каква любов са имали. Не е проблем да са приятели с бившите си в социалните мрежи, за да наблюдават свободно кой какво прави и къде е, но да излизат, за да пият кафето си заедно и да си приказват като първи приятели - невъзможно. За да не са катастрофални последиците, по-добре да стоят далеч един от друг, след като всичко между тях е приключило.

2. Лъв

Представителите на зодия Лъв обожават да бъдат обожавани и за тях безмислено да се мотаят наоколо с човек, който всъщност вече обожава някой друг. Освен гордостта и безкомпромисността им към всички дръзнали да не го одостоят с нужните внимание,чест и почитание, те са страшно злопаметни и упорити. Ако са ги обидили по някакъв начин, особено в любовен аспект, няма нещо на Земята, което да накара Лъвовете да погледнат на бившите си като на приятели и да общуват безпроблемно с тях. Има малка вероятност това да се случи, само ако човекът отсреща поднесе най-огромните си и горещи извинения към Лъвовете, но в противен случай е невъзможно.

3. Скорпион

Те са известни на всички с едно от негативните си качества, а именно ревността, която изпитват. Независимо дали са във връзка с някого, или връзката вече е приключила, те яростно го ревнуват. А когато наистина обичат даден човек, ревността им към него расте колкото расте и обичта им - така, сякаш паралелно се увеличават, но ако обичта намалее по някаква причина, ревността не променя положението си. Това е и причината приятелството между Скорпион и бивша негова половинка да не просъществува. Невъзможно е за Скорпиона да си представи, че до човека, който до вчера е бил неговата голяма любов, заспива друг, че друг се смее на шегите му и го милва. А какво остава, ако трябва да се виждат и да си говорят за това? Изключено е!

4.Козирог

Като типични Козирози, тези хора не прощават лесно и винаги е необходимо да знаят какво се случва - кой с кого, как, кога... всичко трябва да се знае! Това пречи изключително много, когато се говори за поддържане на приятелски отношения с бивши. Ако Козирозите са били наранени и сърцето им е било разбито, няма шанс за прошка и за забравяне на случилото се. Те винаги ще натякват на човека отсреща за грешката, която е извършил и страданието, което са им е причинил. В такъв случай е безмислено дори да се опитват да бъдат приятели - просто трябва да приемат, че приказката между тях е свършила и всеки трябва да тръгне по пътя си.

5. Водолей

Водолеите обикновено са сдържани и обрани откъм емоции, макар че ако имаше маратон за бягане от чувствата и емоциите, които изпитват, щяха постоянно да чупят рекордите за време. Те са един от най-пасивните представители на зодиака, що се отнася до любовни раздели. За тях е все едно дали ще си останат приятели с тяхната бивша половинка, но по-скоро не биха си направили труда да запазят приятелски отношения. Кому е нужно? Заслужава ли си? Отговорът на Водолеите би бил едно хладнокръвно и искрено: Не. По-добре да не хабят усилията и енергията си в безсмислени начинания.