Всички говорим за това как електронните устройства превземат живота ни. И въпреки това продължаваме да им робуваме. Да прегледаме само и тази страница, да погледнем само и този имейл... И вечерта се изнизва неусетено, а заедно с нея и шансът за близост, за истинска интимност, за любов. 

Ако вече повдигате многозначително вежди, казвайки си, че всичко това не се отнася за вас, не бързайте. Прочетете следващите редове и честно си отговорете, не се ли открихте някъде в тях...

1. Носите телефона със себе си във всяка стая, в която отидете.
Спрете. Време е да се насладите на времето насаме с партньора си. Не е нужно да раздвоявате вниманието си между него и телефона си.

2. Слагате телефона си на една ръка разстояние, когато се храните.
Не го правете. Телефонът няма да ви избяга. По-скоро вие трябва да се научите как от време на време да бягате от него.

3. Снимате всичко, което харесвате, за да го споделите във Фейсбук.
Докато се стараете да направите най-добрите кадри, пропускате да се насладите на момента. Докато се опитвате да споделите изживяването с т.нар. си приятели във Фейсбук, пропускате да го споделите с човека до себе си.

4. Не спирате да проверявате служебните имейли в пощата си.
Време е да започнете да разграничавате времето за работа от времето за почивка. Време да е започнете да освобождавате ума си, за да го посвещавате на себе си и на човека до себе си.

5. Нотификациите на телефона ви мигат непрекъснато.
Просто ги изключете. Светът няма да свърши, ако не отговорите веднага на поредното съобщение. Напротив, точно, когато спрете да го правите, ще започнете отново да виждате света около себе си.

Автор: Неизвестен