Всяка жена знае, че обувките с ток са един от малкото трикове, с които можем да повишим привлекателността си. Те издължават крака и променят стойката, за да може дамата, която ги носи, да привлича погледите към себе си.

За всяка от нас е известно също, че обувките с висок ток могат да бъдат и много неудобни, създават рани и мазоли и могат да доведат до по-сериозни проблеми. 

И докато някои дами носят високи токчета само с повод, то има и такива, за които високите обувки са ежедневна част от тоалета. Така може да се каже, че те са намерили начини, които улесняват носенето. Ето кои са те: 

Раздвижете ги

Сложете по-дебели чорапи и обуйте токчетата за няколко минути, повторете тази процедура няколко пъти през деня, след което обувките ви ще станат по-удобни и по-леки. За още по-добър ефект, след като обуете чорапите и сложите токчетата, можете да ги нагреете със сешоар за няколко минути, след това формата им ще се промени малко, но ще станат по-удобни!

Съсредоточете се върху ходенето

Ходенето на токчета не може да се сравни с ходенето на равни обувки, затова трябва да имате стратегия. Когато ходите на токчета, трябва да ходите, като се подпирате първо на петата, а след това на цялото стъпало. По този начин ще запазите равновесие. Също така се опитвайте да ходите естествено и не позволявайте на това, че сте на токчета да ви тежи. 

Намалете скоростта

Ако през първите няколко минути от носенето на токчета си мислите, че можете да ходите с тях, сякаш сте боси, а след това ускорите ходенето си, знайте, че скоро краката ще ви заболят. Важно е да намалите темпото и да се отпуснете, да ходите по-бавно от обикновено и да си дадете време да свикнете. Ако излизате навън и знаете, че ще се танцува, изберете обувки с по-нисък ток, защото те определено са по-практични за танци.

Изберете подходящата височината на тока

В зависимост от това какви събития ви очакват, изберете подходящата височина на токчетата. Ако се налага да ги носите повече от 8 часа, задължително вземете такива с по-малък ток и форма, която няма да оказва натиск върху пръстите на краката ви.

Бъдете в готови за неудобства

Ако обувате нови обувки, добре е да се подготвите за евентуални неудобства. Носете със себе си лепенки, които да си залепите, ако станат мазоли. Вечерта преди да обуете обувките, ексфолирайте стъпалата си и се отпуснете напълно, и приемете достатъчно количество течности, за да избегнете подуването. За всеки случай вземете със себе си резервен чифт обувки, защото ако танцувате твърде много, след няколко часа със сигурност ще искате да носите равни обувки. В самия край на вечерта - най-важното е да се забавлявате!