Болезненото прекратяване на отношения не важи само за любовните връзки. Краят на приятелството също може да бъде неприятно, трудно и мъчително. Ние от Dama.bg те съветваме да прочетеш знаците, които ще ти покажат дали имаш отровни приятели, с които е най-добре да се разделиш.

Страхуваш се да споделиш добри новини

Колебаеш ли се да ѝ споделиш, че си срещнала нова любов? Криенето на факта, че си влюбена от приятелка е един от най-ясните знаци, че приятелството ви не е здравословно. Може би причината се крие в притеснението ти, че приятелката ти ще завижда, ще се опита да ви раздели или дори ще иска да ти отмъкне половинката. За какво приятелка изобщо говорим?

Рядко успяваш да вземеш думата

Започваш да ѝ разказваш, че си открила прекрасен ресторант, тя те прекъсва и започва разказ за отвратителен ресторант, който е посетила наскоро. Тя говори единствено за себе си и дори не те оставя да се изкажеш. Това не означава ли, че мнението ти изобщо не я интересува?

Критиката присъства постоянно в разговорите ви

Защо се обличаш по този начин? Защо не си смениш работата? Защо се виждаш с някого? Защо избра точно такъв подарък? Ако приятелката ти непрестанно критикува всяка твоя постъпка, тя не уважава твоите решения. Разбира се, приятелите трябва да казват мнението си, но ако тя не одобрява нищо, което ти правиш, и иска да приличаш на нея, то общите неща между вас не са особено много.

Тя те кара да взимаш лоши решения

Случвало ли се е да те накара да направиш нещо, което не искаш? Може би тя те кара да се храниш нездравословно, когато си на диета? Кара те да излизаш късно вечер, когато си ѝ казала, че имаш нужда да си починеш? Истинските приятели не те карат да правиш каквото и да било, щом ти не искаш. А ако се чувстваш неприятно, но въпреки всичко не зачита желанията ти, определено не се съобразява с теб.

Не можеш да разчиташ на нея

Имате планове, че ще вечеряте заедно, които сте направили преди седмици. Но изведнъж тя заявява, че нещо е изникнало и няма да успее. Може би и дори забравя за плановете ви. Разбира се, понякога се случва да изникне нещо напълно неочаквано, но ако се случва постоянно, то трябва да се замислиш. Може би тя не държи да се вижда с теб и смята, че излизането с теб е като резервен план, ако не се появи нещо по-интересно.

Приятелството ви е едностранно

Когато ти и приятелката ти сте на една вълна, то желанието за срещи и разговори ще бъде и от двете страни. Ако тя никога не предлага да се видите, явно желанието ѝ не е голямо.