Живеем в свят, който ни кара да поставяме невъзможни стандарти за всичко. За външния си вид, за професионалните си успехи, дори за връзките си. Искаме всичко да е „идеално” и забравяме, че идеални хора няма. Разочароваме се, депресираме се, саботираме се. А колко по-лесно ще е, колко по-щастливи щяхме да сме, ако помнехме тези няколко простички истини...

1. Не трябва да променяш никого

Не можеш да промениш никого. Няма значение колко силно се опитваш. За да се промени един човек, трябва сам да го иска. Не е ли така, безпомощна си. Колкото по-бързо го разбереш, колкото по-бързо го-приемеш, толкова по-добре. Най-вече за теб.

2. Не трябва да позволяваш на никого да те променя

Няма значение дали желанието му да те промени носи маската на любов и загриженост. Не позволявай на никого да се опитва да те превърне в друг човек, да ти налага други ценности, да променя приоритетите ти. Помни коя си и какво искаш.

3. Подкрепяй другия, без да отнемаш силата му

Не се опитвай да се държиш майчински с мъжа до себе си. Той е твой партньор, а не твое дете. Остави му усещането, че е достатъчно силен и достатъчно самостоятелен да се справя сам. Остави му усещането, че той наистина е главата на семейството. 

4. Всички крием неща понякога

Не очаквай, че човекът до теб ще ти казва всичко. И ти самата не го правиш през цялото време, нали? Не му казваш някои неща, неща, които не би могъл да разбере. Неща, които ще го ядосат. Неща, които няма нужда да знае. Въпросът е помежду ви да няма големи тайни. Да няма лъжи.

5. Не бягай от трудностите

Всяка връзка се сблъсква с предизвикателства. Във всяка връзка се появяват конфликти. Не бягай от тях. Не си вади генерални заключения. Не си затваряй сърцето, само защото мислиш, че някъде там има човек, с когото никога и за нищо няма да се караш. Такъв човек няма. Такива връзки няма. Вместо това, общувай искрено с мъжа до теб и изчистете недоразуменията помежду си.

6. Щастието ти зависи от... теб

Да, ти си тази, която трябва да открие собственото си щастие. Не чакай мъжа до теб да го направи вместо теб. Невъзможно е. Ти избираш как да гледаш на света. Ти избираш как да се чувстваш. Ти избираш дали и как да бъдеш щастлива.

Автори: А & Z