Смяташ, че си напълно честна със съпруга си?! Плашиш се, че нещата все пак не вървят. Знаеш ли, че бездействието може да бъде по-страшно, отколкото откритата лъжа?! Ако игнорираш негодуванието и нуждите си, не е изненадващо, че бракът ти не върви.

Виж ситуациите, при които заблуждаваш човека до себе си, без дори да си даваш сметка за това.

1. Когато не му разкриваш плановете си

Искаш да продължиш следването си, но не му споделяш за това. Причината за мълчанието ти е факта, че това не влиза в семейните ви планове. Тази неудовлетвореност се превръща в депресия и проблем, който обхваща всеки аспект от живота ти. Просто сподели със съпруга си какви са желанията ти. Само така можеш да изградиш връзка, която не те осакатява. 

2. Когато жертваш нещо, което винаги си искала, защото съпругът ти не одобрява

Да бъдеш напълно безкористна заради брака си е сигурен път към негодувание. Гледала си как възможностите идват и си отиват, а ти не си възползваш от тях заради семейството. Не е нужно да жертваш някои неща заради децата, съпруга, родителите си.

3. Когато той прави нещо, което те притеснява

Може би те дразни, че той не иска мнението ти за важните неща. Не се допитва до теб дали да си смени работата, да продаде апартамента, да купи кола на голямата ви дъщеря, да покани родителите си да живеят при вас. Подобен проблем възниква, когато съпругът е властен и не признава друго мнение. 

4. Когато премълчаваш обидите на майка му

Може би майка му те критикува постоянно, но ти не смееш да споделиш това с мъжа си? Недоволството се събира в теб като вълна, която всеки момент ще наводни отношенията ви. Ако си слагаш главата в пясъка, проблемите няма да изчезнат сами.

5. Когато не си откровена относно травми от миналото

Повечето партньори случайно нараняват половинките си, стъквайки върху рани от миналото им. По-добре сподели за старите си рани, за да не ти напомнят за тях.

6. Когато се откажеш от работата си, защото той не я одобрява

Макар да има периоди, през които няма как да работиш, семейният ти статус не означава, че трябва да се откажеш от работата си завинаги. Изрази благодарност за парите, които той носи у дома, но бъди твърда относно твоята кариера.

Може да изградиш стабилни отношения с любимия човекм само ако запазиш себе си във връзката ви. Не е нужно да се отказваш от всичко, което обичаш и е важно за теб.