Сигурно сте забелязали, че в сюжета на някои филми има моменти, които не могат да бъдат разбрани. Оказва се, че по време на окончателния монтаж, за да се намали продължителността на филма, някои от кадрите просто са изрязани. И разбира се, понякога не без гафове. Искахме да разберем смисъла на няколко известни филми и намерихме много липсващи сцени.

Титаник, 1997 година

Особено внимателните зрители вероятно са забелязали момента, когато на челото на бодигарда на младоженеца, изведнъж се появява кървяща рана. Оказва се, че първоначално присъства сцената, когато Джак и Спайсър Лавджой се бият и Джак разбива с главата му едно от стъклата на ресторанта. В окончателния монтаж създателите решили, че филмът е прекалено дълъг, а "ненужната жестокост" не е характерна за Ди Каприо и не му прилича. Ето защо, сцената с този бой е изрязана.

Прометей, 2012 година

В началните кадри, които не са включени в окончателната версия на филма, се обяснява, че извънземните използват черна вискозна течност, за да създадат човечеството. Че има хора, мутирали потомци на извънземни. В тази сцена е показана церемонията, в която извънземна ДНК започва да се възпроизвежда във водата, създавайки молекулите, клетките и всички живи същества.

X - Мен, 2000 година

Героинята на Холи Бери, която се казва Буря, в последната битка казва смешен виц: "Какво се случва с жаба, когато я удря мълния? Същото, както с всички останали! "Оказва се, че това е дежурна шега, която се използва няколко пъти през целия филм. Създателите предполагали, че злодейят Жаба ще задава подобни загадки, които започват с думите "Какво се случва с жабата, когато ...?" за да обясни своите суперсили. А Буря просто пуска по този повод язвителна забележка.

Похитителите на изчезналия кивот, 1981 година

От този филм, разбрахме, че ако човек погледне отворения кивот, лицето му веднага ще се стопи. Но Индиана винаги е бил наясно с това. В противен случай как можем да си обясним, че той сам се досеща да си затвори очите в подходящия момент? В действителност, тази фантастична проницателност се обяснява в изрязаната сцена, в която той и Салах отиват при един мъдър имам и той ги предупреждава не само да не се докосват ковчега, но и не поглеждат в него.

Цар Лъв, 1994 година

Със сигурност сред зрителите има и такива, които се интересуват как Нала успява да намери порасналия Симба толкова далеч от дома. В действителност, тя също напуска къщата си доброволно, след като преследваният от призрака на цар Муфаса - Скар загубва ума си и се опитва да я направи своя кралица. Въпреки това, създателите са решили, че темата за съблазняването не е много подходяща за малките зрители и са изрязали тази сцена.

Блейд Рънър, 1982 година

Филмът "Блейд Рънър" е лишен от най-важната сцена, която е оставена само в режисьорската версия - сънят на Декарт, в който той вижда минаващия през гората еднорог. В края на филма Декарт открива под вратата оригами от фолио във формата на еднорог. Така зрителят разбира, че Гаф му подхвърля еднорога, защото е успял да види сънищата му. Това е намек за факта, че еднорогът - е образ, присъстващ в съзнанието на всички репликанти. В тази сцена режисьорът ни оставя с тревожния въпрос: Декарт репликант ли е или човек?