Тази година HBO зарадва феновете на "Сексът и градът" с нови епизоди със заглавието "И просто така", но и разби много сърца с отсъствието на Саманта Джоунс. Героинята на Ким Картал определено липсва на феновете на сериала и в чест на харизматичното ѝ присъстие на екрана подбрахме 6 нейни качества, заради които всички я обичат. 

Намирате ли общи черти между вас и чаровната блондинка?

  • Саманта е лоялен приятел
    "Сключихме сделка преди много години. Мъже, бебета, няма значение... Ние сме сродни души."

    Неслучайно много жени биха казали, че всеки има нужда от една Саманта в живота си. Тя винаги е насреща – дали за някой съвет, дали за хаплива забележка, от която обаче всички понякога имаме нужда. Припомнете си само, че Саманта е тази, която вади диафрагмата на Кари (тази случка беше спомената дори в новите епизоди "И просто така"), пътува с нея до Сан Франциско с влак, остава с бебето на Миранда, отстъпвайки ѝ своя час за фризьор, предлага да заеме на Кари пари, за да откупи апартамента си.

  • Саманта е феминистка, изпреварила времето си
    "Мъж се ядосва на среща – наричат го кибритлия. Жена прави същото - тя е емоционална."
    В трети сезон на "Сексът и градът" Кари започва опасна афера с Тузара и споделя първо със Саманта. И има причина за това – Саманта е широко скроена, дори твърде прогресивна за времето си жена, която живее по своите правила и разбира, че светът и хората не са черно-бели. Нещо повече – тя не приема лицемерния морал на обществото, което оправдава мъжете за същите прегрешения, заради които съди жените. И макар че Кари постъпва наистина нечестно в ситуацията с аферата, няма как да не обичаме Саманта заради леката усмивка и думите: "Не правиш нищо, което мъжете не правят от векове."

  • Има реална преценка за себе си
    з съм груба. Освен това съм изискваща, твърдоглава и самонадеяна. И винаги съм права – в леглото, в офиса, навсякъде."
    За да бъдем в хармония със света, е важно да поддържаме добра връзка с това кои сме ние самите. А Саманта определено не се залъгва за това коя и каква е. Дори в моментите, когато би могла да изглежда като неморална или дори нелепа, не ѝ се сърдим, защото се приема такава, каквато е – без илюзии, с много чувство за хумор. А когато човек има такова отношение към себе си, няма как да не зарази с него и околните.

  • Обича себе си
    "Да, имам нужда от очила и не се срамувам. Имам секси млад приятел и съм страхотна."
    "Обичам те, но обичам себе си повече." – една от най-емблематичните реплики на Саманта. Самоуважението и любовта към себе си са изключително важни за всеки човек, за да може да създаде добра връзка със себе си, а и с околните. Тук не става въпрос за егоцентризъм – Саманта винаги е до своите приятелки, а когато е във връзка, е отдадена и вярна половинка (дори това да е против природата ѝ). Но нашето момиче знае много добре, че не трябва да се примиряваме с хората, които ни лъжат или унижават. Ако не вярвате – попитайте бизнесмена Ричард Райт.

  • Саманта е реалист
    "Винаги има състезание с бившия и то се казва „кой ще умре нещастен."
    Саманта е най-здраво стъпилата на земята от момичетата, може би единствено след Миранда (онази Миранда от сериала, а не обърканата, молеща за внимание жена от "И просто така" със същото име). Много често именно Саманта посочва очевидното, докато приятелките ѝ надуват розови балони и усложняват излишно всичко. Дори когато ни се струва твърде цинична, няма как да не я обичаме заради дозата истина в думите ѝ. Нека си признаем – всеки понякога има нужда да чуе истината или просто друга гледна точка, нали?

  • Знае какво иска 
    "Скъпа, познаваш ме, аз просто не вярвам в брака; виж, ботоксът от друга страна, работи всеки път."
    Има нещо в категоричността на Саманта, което ни кара да ѝ се възхищаваме, дори да не споделяме нейните желания и виждания за живота. Докато мечтата на Шарлот е да се омъжи за социално приемлив мъж, а тази на Кари – да не спира да търси драмата в живота си, Саманта ясно заявява какво иска и знае как да го постигне. Тя е успяла бизнес дама, а в личния си живот не се срамува от своята сексуалност и не робува на изискванията за ролята на жената в обществото. Е, понякога желанията ѝ изглеждат твърде неприемливи (например когато се опитва да прелъсти свещеник), но пък нашето момиче винаги успява да научи някой урок по пътя.