Ако искате да избегнете неловките мълчания, сте попаднали на правилното място. Няма гарантирани сигурни методи, но ще се опитаме да ви помогнем да избегнете разговори в стил "Кой ти е любимия цвят?"

1. Носете си чанта

В нея може да сложите предмети, които да ви напомнят за теми за разговор. Например дали са гледали новия филм за Междузвездни войни и какви точно породи кучета обичат.

2. Носете си часовник

Или поставете краен час, в който срещата трябва да свърши, защото имате друга работа. Така ще избегнете маратонните срещи. Ако нещата вървят добре, можете да изместите въображаемата си следваща среща с един час.

3. Обадете се на зъболекаря си

Или поне си измийте зъбите преди това. Не трябва да имате нещо заседнало между зъбите си през цялото време. Хората имат навика да имитират чуждите движения, затова ако вие сте усмихнати и отсреща ще са усмихнати.

4. Носете си карта

Когато изберете конкретно място за срещата, си спестявате излишно обикаляне. Така няма да се озовете у тях, за да вечеряте заедно със съквартиранта му.

5. Пропуснете интервюто

Всеки обича да говори за себе си, затова е добре да имат подготвени въпроси, които да тушират мълчанието. Все пак не превръщайте срещата в разпит. Задавайте сложни въпроси, които не изискват отговор с да или не.

6. Направете проучване

Не му изследвайте родословното дърво, но ако установите, че е ходил в Австралия, деликатно насочете разговора към тема пътувания. Темата, която буди еднакъв интерес у двама ви, няма да позволи да си мълчите дискомфортно.


Запомнете, че от лошите срещи не излиза нищо хубаво, но пък остава забавен разказ.