1. За какво мечтаеш най-много?

Замисли се как наистина искаш да изглежда животът ти. Ако знаеш какво наистина искаш, ще можеш да откриеш някой, с който да споделиш мечтата си и с когото да извървиш пътя към нея. Вселената винаги откликва на нашите желания, стига да знаем какви са те и да ги формулираме правилно. 

2. Какво те прави щастлива? 

Какво кара усмивката да се появи на лицето ти, дори и в най-тежките ти дни? Какво те кара да избухваш в смях, какво те кара да чувстваш онази топлина в тялото ти, която символизира спокойствие, кара те да забравиш всички свои проблеми? Какво обичаш да правиш през свободното си време? Какво обичаш да слушаш? Да хапваш? Да пееш? С кого обичаш да си говориш? Какво ти помага да рестартираш?

3. В какво вярваш?

Този въпрос може и да няма религиозна нотка, важното тук е какво вярваш със сърцето си, че истинско. На какво разчиташ? Към кого се обръщаш, когато се чувстваш победена от живота?

4. От какво се страхуваш?

Никой не обича да говори затова, но страхът е едно от най-първичните ни чувства. Помисли си от какво те побиват тръпки? Какво те кара да се чувстваш неприятно. Това да можеш да споделиш с някого най-дълбоките си страхове и да се покажеш уязвима пред другия е едно от важните неща при изграждането на истинската любов. 

5. Какво те държи будна през нощта?

Какви мисли те връхлитат, когато загасиш лампата? Какво се върти в главата ти? Щастливи мисли, мечти или пък страхове? Къде се пренасяш в сънищата си, за да се чувстваш добре? Това са нещата, които ще споделиш с бъдещата ти половинка, когато се влюбиш.

6. Коя си?

Ако някой ти зададе въпроса "Коя си ти?", как би му отговорила? Сигурни сме, че ти непрекъснато се променяш и развиваш, но кое е това, което остава дълбоко вътре в теб и те определя като личност?

Познавай себе си, обичай се, по този начин ще се научиш да обичаш и другите.