Любовта всъщност никога не си тръгва, тя само ни дава малки почивки, но винаги се връща обратно. Тя ще дойде, когато си готова за нея, когато си се разделила с идеята, че любовта унищожава сърцата на хората.

Ще я откриеш, когато се научиш да пускаш нещата да си отиват от теб, без да се съпротивляваш и да съжаляваш. Ще се върне при теб, когато спреш да страдаш за разбитото си сърце, когато сълзите по бузите ти изсъхнат... Ще се върне при теб, когато започнеш да гледаш напред, вместо да съжаляваш за миналото. Ще се върне при теб, когато научиш, че не всяка любов е вечна, че някои хора просто не са подходящи за теб, че те са просто уроци, които си научила и след които е добре да продължиш напред, без да съжаляваш.

Ще откриеш любовта, когато се научиш да цениш себе си. Защото, за да можеш да обичаш някого, трябва първо да обикнеш себе си. Освен това успешните връзки се основават на множество компромиси, а ти трябва да си дадеш ясна сметка какви отстъпки би могла да направиш.

Ще откриеш любовта, когато се научиш да не я свързваш само с връзките си. Обичай работата си, страстите си, хобито си, времето прекарано със семейството и приятелите ти, домашния ти любимец. Защото любовта се крие навсякъде и тя привлича още любов към себе си.

Ще откриеш любовта, когато осъзнаеш, че трябва да продължиш живота си, въпреки че сърцето ти е разбито. Дори и да мразиш да бъдеш сама и да се чувстваш изоставена, трябва да живееш пълноценно, да излизаш и да пътуваш. Запиши се на различни курсове, намери си ново хоби, обади се на всички приятели, които не си виждала отдавна. Колкото повече се отвориш към света, толкова по-често ще започнеш да откриваш любовта в нови и неподозирани кътчета, ще се влюбваш в нови лица, в залеза, в дъжда, във вълните на морето, в планината ... Ще научаваш все повече за любовта, а разбитото ти сърце ще се лекува.

Любовта ще се върне при теб, когато си готова да я пуснеш и да полетиш с нея.