От подобни на къси топове до такива с чашки, в наши дни се предлагат сутиени в най-уникалните форми и дизайнерски разновидности, направени да задоволят всяка дама, която ги носи. Освен че създават основа за облеклото ви и ви карат да изглеждате добре, сутиените са създадени, за да ви облагодетелстват по различни начини.

Ако сутиените все още не са спечелили сърцето ви, бихме искали да ви покажем някои причини защо трябва.

1. Вратът ще страда по-малко

Може би сте чували, че големите гърди могат да повлияят на гърба. За съжаление, наличието на по-големи гърди и размер на чашките може да доведе до напрежение във врата и болки в гърба и раменете.

Въпреки че някои хора, по съвет на своите лекари, намаляват гърдите си, носенето на удобен и точния размер сутиен може да помогне с подкрепа и облекчаване на тази болка.

2. Стойката може да се подобри

Гравитацията няма да пощади никой. Като се има предвид, че теглото на гърдите може да причини дискомфорт, стойката също може да бъде засегната по същата причина. Излишно е да казваме, че носенето на сутиен за подкрепа може да ви помогне с по-добра стойка и намаляване на гръбначните проблеми.

3. Гърдите няма да ви болят по време на тренировка

За съжаление, някои момичета и жени изпитват болка в гърдите по време на тренировка. Това се случва поради движението на гръдната тъкан по време на джогинг, бягане или трениране на тялото като цяло. Решението е просто - носете спортен сутиен. Това ще ви помогне да поддържате изправен гръбначния стълб, разбира се, и ще намали всяка болка, която упражненията могат да причинят.

4. Ще сте по-уверени

Известният модел и бизнес дама Дита фон Тийз веднъж каза:

„Не пестете хубавото си бельо за срещи, носете го заради себе си.“

Всички трябва да приемем нейното послание. Безопасно (и доказано) е да се каже, че ако се чувствате красиво, носейки сутиен или комплект бельо, веднага ще се почувствате по-уверени и готови за важен ден. Давайте, момичета!

5. Ще изглеждате модерно

Винаги ли се опитвате да скриете презрамките на сутиена си под дрехите? Не се страхувайте повече. Нарастващата модна тенденция е вдъхновила много жени да покажат сутиените си по стилен начин. Затова изберете хубав на вид сутиен и го съчетайте с пола с висока талия или панталон или го балансирайте с топ с наслояване - ще видите колко добре изглежда!

6. Улеснява кърменето

Това се отнася за всички майки! Ако искате, може да изберете да носите удобни сутиени без презрамки по време на кърменето за по-добра подкрепа и за да избегнете болезненост. Ако млякото ви тече, може да опитате абсорбиращи подложки за кърмене.

Носите ли сутиен редовно? Ако го направите, каква е основната полза, която изпитвате? Кой е любимият ви тип?