В днешно време носенето на очила е важна част от ежедневието. Предпазването на очите ни от яркото слънце е изключително важно, а голяма част от нас носят диоптрични стъкла, тъй като работят на компютър.

Но често не сме достатъчно запознати с предимствата и причините да ги носим. Автоматично решаваме, че някой, който носи такъв тип очила, има зрителен проблем. Но много често това не е вярно.

Носенето на диоптрични очила има много ползи и за да ви запознаем с тях, подбрахме 6 от тях.

Диоптричните очила като аксесоар

През последното десетилетие диоптричните очила се превърнаха в задължителен аксесоар. Има модни течения, които са изградени именно около този тип очила. Хипстърите носят стъкла с големи рамки, но без покритие и без диоптри. Целта е просто да се допълни визията.

И наистина има толкова красиви рамки, че всеки от нас би поискал да ги има. В зависимост от модела, можем да ги носим с по-ежедневно, елегантно и дори със строго облекло.

Удобството на диоптричните очила

Всеки, който има проблем с очите, в даден момент се е опитвал да носи лещи. Но колкото и удобни да са, те вредят сериозно на зрението ни. Лещите нараняват роговицата и по никакъв начин не предпазват окото от външни фактори.

Очилата щадят очите, не причиняват сухота и намаляват шанса от замърсяване. Те ни предпазват от светлината на мониторите и от ярките слънчеви лъчи. Затова са предпочитан вариант пред лещите.

При ежедневна работа с компютър

Днес голяма част от работата на всеки е свързана със стоене пред монитора. Прекарваме часове наред, съсредоточени в екрана. От своя страна, той ни облъчва със синя светлина, която уморява очите ни.

Диоптричните стъкла имат различни покрития, които ни предпазват от вредните лъчи и са верен приятел на всеки, който прекарва по 8 и повече часа пред екрана.

Допълнителните удобства на диоптричните очила

Диоптричните очила имат различни удобства, но най-голямото от тях е вариантът да се използват фотосоларни стъкла.

Те съчетават диоптричните и слънчевите очила в едно, което ни пести място, време и пари. А ако не искаме стъклата ни да се затъмняват, винаги щом излезем на светло, можем да си вземем допълнителни, които се прикачват към рамките.

Корекция на различни зрителни проблеми

Основната цел на диоптричните очила е да коригират различни зрителни проблеми. Те помагат при късогледство, далекогледство и особено много на хора с астигматизъм.

Работата на компютър често предизвиква проблеми, а с напредването на възрастта зрението ни отслабва. Очилата се изготвят персонално за всеки и могат да улеснят извършването на ежедневни задачи като четене, шофиране, гледане на телевизия.

Дългогодишна употреба

Щом харесаме рамка, която ни е удобна и ни отива, можем да я носим много години. За разлика от лещите, които трябва да се сменят на определен период от време, качествените рамки ще ни служат много по-дълго.

Просто сменяме стъклата при нужда или при промяна на състоянието ни и сме готови.

Правилните модели диоптрични очила

Тъй като днес очилата не са просто помощно средство, но и част от стила ни, е важно да изберем рамка, която да ни харесва.

Често се сблъскваме с ограничен избор, а хората с по-малки лица срещат затруднение в намирането на подходяща рамка.

Ето защо в последната колекция на Tommy Hilfiger има изключително богат избор от модели.

От нежни и едва забележими, до такива с щури рамки и ярки цветове, можем да намерим всичко, от което имаме нужда именно в тяхната колекция.

Материалите, които използват са леки и изключително здрави, което ги прави подходящи както за малки деца, така и за бизнес дами, ученици и по-възрастни хора.

Tommy Hilfiger glasses има за цел да задоволи всеки наш каприз и нужда и успява да се справи без проблем с тази задача. Можете да следите всички нови модели на фейсбук страницата на Мега Оптик.

Сега вече можем да се погрижим за здравето на очите си и да имаме зашеметяваща визия. Все пак кой не иска да изглежда по-сериозен, по-интелигентен и по-загадъчен? Диоптричните очила ни помагат да променим излъчването си с един замах.