Майките, които очакват бебета този месец, са специална група, и не само защото е статистически уникално да имаш рожден ден през най-краткия месец от годината.

Бебетата, родени през февруари, имат предимства във всичко - от физическо израстване през творческо, та дори до спечелването на президентски избори. Между другото, Денят на президента е този месец!

Ето шест причини защо родените през февруари са толкова специални:

1. Може да играят за NBA

Според проучване на изследователи от Харвард, което изследва данни от 21 000 деца по света, родените през февруари са по-високи и тежат повече на 7-годишна възраст от техните приятели, които са родени през друго време на годината. Знаете ли, че баскетболистът Майкъл Джордан празнува рождения си ден на 17 февруари?

2. Възможност за докторска степен

Същото проучване показа, че родените през зимата бебета са се представили най-добре в серия от тестове за интелигентност. Изследователите стигат до извода, че бебетата, родени през периода зима – пролет имат значително по-развита физика и са по-умни от своите връстници, родени през останалата част от годината.

3. Имат артистична страна

Февруарските бебета се раждат или под знака на Водолей или Риби, които са свързани с чертите на оригиналност и креативност. Но дори и да не сте любители на астрологията, проучване установява, че хората, родени през февруари, са по-склонни да бъдат артисти.

4. Потенциални знаменитости

Говорейки за зодиака, проучване установява, че голям брой знаменитости твърдят, че са зодия Водолей. Това включва всички от Боб Марли до Дженифър Анистън и Шакира. Това е и един от най-популярните звездни зодиакални знаци за американските президенти – включително Ейбрахам Линкълн и Роналд Рейгън.

5. ... или поне удовлетворяващи кариери

Не се чувствайте зле, ако бебето ви е родено през втората половина на месеца. Проучване установява, че представителите на зодия Риби са сред най-доволните от работата си. Те също имат възможност да имат удовлетворяващи кариери, ако някога открият пътят към президентските избори или голямата сцена.

6. Най-редкият рожден ден

Знаете ли, че родените на 29-ти февруари 2020 г. бебета не са успяли да отбележат рождения си ден миналата година? Затова се надяваме, че техните родители са взели умното решение да прехвърлят техния рожден ден на 28 февруари или 1 март, за да може децата да се радват всяка година на рожден ден, а не веднъж на 4 години...