Има няколко неща, които безусловно показват, че не си направила правилния за теб избор. Неща, които показват, че от тази връзка ще получиш повече страдание, отколкото щастие. Ето кои са те:

1. Задаваш си този въпрос

Фактът, че си задаваш въпроса дали не си избрала неподходящия мъж, е достатъчен, за да развее пред теб огромен червен флаг. Вътрешният ти глас най-добре знае от какво се нуждаеш. Най-добре знае дали си щастлива. Ако се съмнява в избора ти, значи е време и ти да се замислиш.

2. Смееш се по-рядко, когато си сама

Когато си сама, няма нужда да се преструваш. Няма нужда да се правиш на весела. Когато си сама, си себе си. Тогава емоциите ти излизат на повърхността – истински и неподправени. И ако в тези емоции не преобладава смехът, ако не се чувстваш щастлива, окрилена, пълна с енергия и ентусиазъм, значи нещо с връзката ти не е наред.

3. Чувстваш се емоционално изтощена

Връзката трябва да прави живота ти по-хубав, по-приятен, а не да го усложнява. Човекът до теб трябва да те зарежда, а не да изпива енергията ти. В противен случай нямаш до себе си партньор, а енергиен вампир.

4. Забравяш коя си

Всички се променяме, когато обичаме. Въпросът е да се превръщаш в по-добрата версия на себе си. А не да забравяш себе си. Не да загърбваш нещата, в които вярваш и които искаш, само за да бъдеш с човека до теб.

5. Ако не беше ти, досега да сте се разделили

Ако винаги ти си тази, която прави първата стъпка, ако ти си тази, която се бори да изясни недоразуменията помежду ви, ако ти си тази, която преглъща гордостта си и протяга ръка, за да не се разпадне връзката ви, значи... на него просто не му пука за връзката ви.

6. Страхуваш се да не го изгубиш и се стараеш усилено да го задържиш в живота си

Истинската връзка значи спокойствие и сигурност. Когато избереш мъж, който непрекъснато те кара да се питаш ще бъде ли до теб, ще те изостави ли, ще ти изневери ли, този мъж не е за теб.

Колкото по-бързо признаеш пред себе си, че си направила грешен избор, колкото по-бързо го приемеш, толкова по-бързо ще се освободиш, за да намериш мъжа, който наистина ще заслужава любовта ти.

Автор: Джеймс М. Сама