Общуването е в основата на здравата връзка. Общуването ни позволява да покажем на другия колко много значи за нас. В същото време, начинът, по който всеки от нас комуникира, е различен. Затова и често се получават разминавания и недоразумения. Едно обаче е сигурно: ако един мъж наистина обича жената до себе си, той ще знае как се чувства тя, ще я усети дори ако тя не каже нищо. Ако обаче той непрекъснато я кара да се пита дали е способен да я разбере, дали иска да я разбере, значи просто този мъж не е за нея.

Защото правилният мъж никога няма да те кара да се съмняваш в следното:

1. дали те оценява, или не.

Мъжът, който наистина те обича, винаги ще ти показва, че оценява усилията ти, уменията ти, че оценява самата теб. Ще ти показва, че вярва в теб дори когато ти не вярваш в себе си. И най-вече: ще намира време и начин да ти благодари – за това, че те има в живота му.

2. дали си струваш усилията, или не.

Мъжът, който наистина те обича, никога няма да те кара да се съмняваш дали си най-важният приоритет за него. Той ще ти показва, че е готов да направи всичко по силите си, за да се чувстваш добре. Нещо повече – ще прави всичко по силите си.

3. дали мисли, че си красива, или не.

Мъжът, който наистина те обича, никога няма да те остави да се питаш дали те намира за привлекателна, или не. Той ще ти прави комплименти и ще обръща внимание на малките неща в теб, които те правят толкова специална за него.

4. дали вижда бъдеще с теб, или не.

Мъжът, който наистина те обича, няма да те кара да го чакаш. Той знае, че те обича, и знае, че иска да е с теб. Без значение какви трудности преживява, без значение през какво минава, той иска да си до него – и днес, и утре.

5. дали те подкрепя, или не.

Мъжът, който наистина те обича, няма да стане причина да се откажеш от мечтите си. Напротив, ще те провокира да ги преследваш. Ще те провокира да се развиваш. Ще се радва да успехите ти, заедно с теб, и ще ти помага да преодоляваш неуспехите. Но най-вече: ще бъде до теб.

6. дали можеш да си открита с него, или не.

Мъжът, който наистина те обича, няма да те принуждава да се преструваш и да играеш игрички. С него не трябва да се правиш на весела, когато всъщност си тъжна. С него не трябва да криеш ранимостта си, не трябва да играеш. С него просто си себе си.

7. дали се опитва да се стане по-добър, или не.

Мъжът, който наистина те обича, се опитва да се променя. Не само заради теб. Най-вече заради себе си. Заради връзката ви. Той се опитва да изглажда ръбчетата в характера си, опитва да се стане по-добра версия на самия себе си.

8. дали с него изпитваш сигурност, или не.

Мъжът, който наистина те обича, ти вдъхва усещане за сигурност. С него се чувстваш защитена. Знаеш, че, каквото и да стане, той ще е до теб и ще те пази. 

9. дали ти е дал сърцето си, или не.

Мъжът, който наистина те обича, няма да те кара да се съмняваш в чувствата му. Той казва и показва, че те обича. На теб самата и на целия свят.

Автор: Джеймс М. Сама