Това беше. Стигна се до смяна на relationship статуса. Всички твои приятелки показаха загрижеността си в коментарите и ти вече им написа „ами… може би така е трябвало”. Спри до тук,  преди да е станало прекалено късно!  Знаем, че когато след няма и месец твоя човек, за който си казала на всички, че въобще не те интересува, но винаги наостряш уши, когато някой ваш общ приятел го спомене, си има нова приятелка – която:

А. Не е нищо особено, по-скоро някаква бета версия на теб
Б. Е твоята пълна противоположност. За бога, тя въобще не е негов тип

ти с бясна сила ще се опиташ съвсем дискретно (чрез facebook) да покажеш именно колко много не ти пука, как си го преживяла и си над нещата. В което ние не се съмняваме! Ето ти 6 съвета как да постигнеш този ефект, а не както обикновено става - обратния:

1. Дай Log out – излез от Face-а. Ако не знаеш от къде, пиши ни коментар, ще качим файл с инструкции. Знаем, че всеки ден по няколко пъти проверяваш профила му, разглеждаш му снимките, препрочиташ старата ви хронология и още се чудиш как се стигна до тук. Не си помагаш така. Опитай се да стоиш надалеч от всичко това.
 
2. Намали активността си - добре, ок, схванахме, не може без фейс. Едно отпада. Просто се опитай да намалиш активността си. Това ще рече – без статуси „сама ми е по-добре”, „благодаря на истинските си приятели, че ги има”, картинки с „кодирани” послания ЗА НЕГО като „Ако обичаш някого, пусни го на свобода...”, „Няма вечни неща...”, „Мъжете не обичат жени с характер”, „Не си истински мъж, ако не можеш да се справиш с истинска жена” и т.н. Схвана идеята. Най-много да предизвикаш съчувствието на приятелите си и да вдигнеш самочувствието на бившия (ако въобще те отразява във фийда си). Снимки с приятелки, на които си видими пийнала, макар и усмихната, също не са добра идея.
 
3. Махни го от близки приятели – Но ти... сериозно? Още ли ти е в близки приятели? Браво. Така следиш всяка негова активност, даже и нотификации получаваш, знаеш къде е, с кого е, къде ще ходи и какво ще прави. Получи нотификация и за първата снимка с онази новата и видя, че пак е обвързан първа. Стана ли ти по-хубаво? На нас не. Ограничи информацията, която да се показва за него във фийда ти до минимум.
 
4. Не му пиши – не го търси, вече не сте заедно. Дори той да те потърси, прецени дали е, защото му липсваш или просто, защото иска да му върнеш USB мишката, която е забравил у вас. Ако те търси само за такива конкретни неща, не се опитвай да продължиш разговора като го питаш как е и т.н. Това, което се опитваме да избегнем, е момента, в който той започне да ти отговаря по-бавно и с половин дума или усмивка, а ти си изписала вече 2 страници текст и така докато съвсем не спре да го прави и ти се сдухаш още повече. Да оставим на страна, че разговорът за последния ден (разбирай твоя монолог) си го изчела поне 10 пъти, докато чакаш да ти отговори. И на всичкото отгоре, според Facebook той вече го е видял!
 
5. Спри да Like-ваш – не, той не е станал по-забавен, нито нещата, които споделя са много по-интересни за теб. Просто ти липсва и всичко, което прави ти се струва уникално, всяка песен ти се струва жестока и не, ако я харесаш и напишеш коментар колко е велика, той няма да си спомни колко много общи неща имате. Няма да повярваш, но и по-красив не е станал. Знаем, че на всички снимки е с чаровната усмивка и с онзи поглед, но те молим да ги разглеждаш дискретно, без следи като like, comment и не дай си боже Share (последното, ако си попрекалила с водката). Най-голямата глупост, обаче, е да лайкнеш някой от лигавите линкове, които новата му приятелка е постнала на стената му, новия му relationship статус или снимка с нея. Повярвай, всички знаят, че това е “cry for help”!
 
6. Не добавяй приятелката му – запозна се с новата? Нека я добавим в приятели и да следим общите им активности! Ти луда ли си? Наистина не искаш да четеш споделените ѝ картинки с цитати „Правили сме много грешки, търсихме се много време, но вече сме заедно и се обичаме безкрайно!” Дори тя да ти предложи приятелство, не го приемай. Прави го със същата цел като теб. Ти си неговата бивша и тя иска да знае какви са общите ви спомени, снимки и дали още си комуникирате (за този случай, скоро отделна статия!).

Това бяха нашите съвети. Последният, който ще добавим е и молба – споделете тази статия, нека стигне до повече дами, не само защото е хубаво да си запазим самоуважението и гордостта, които са силно намалени след кофти раздяла, но и за да избегнем досадните псевдо-щастливи постове от този период, с които можем да удавим приятелите си!