Връзките в живота ни дават много важен урок и той е, че дори да има любов и лично пространство между двама влюбени, трябва да има и така наречената "съвместимост" между тях, която е дори по-важна от останалите две неща. Понякога се случва така, че дори и връзката на двама души да изглежда изпълнена с изпепеляваща любов и страст, нещата много рязко могат да се променят и да поемат в грешна посока, и то само защото липсва съвместимост на характерите и хората не се разбират помежду си.

Може и да звучи абсурдно, но е истина. Не всички връзки се разпадат, защото любовта между двама души е изчезнала - причината често е, че нито мъжът, нито жената успяват да преглътнат егото си. Съвместимостта в любовта се изразява в това, партньорите да разбират и зачитат нуждите на другия и да ги поставят на първо място. Съвместимост още означава да се правят много компромиси с общата нагласа, че взаимно двамата ще уважават изборите си.

Може би доста често срещате двойки, които макар и да са заедно от дълги години и безумно да се обичат, трудно успяват дa запазят връзката си стабилна. Въпреки тяхната любов и привързаност и факта, че не могат да стоят разделени даже за минута, техните постоянни кавги и караници подлудяват хората около тях. От което се поражда въпросът: защо изобщо са заедно?

Зодиакалните знаци, на които просто не им е писано да са заедно

Всеки човек сам по себе си е уникален, но много от характерните му черти са повлияни от зодиакалния му знак. Науката Астрология обяснява, че една добре балансирана комбинация между зодиите от четирите елемента - огън, вода, въздух и земя, предопределят бъдещето в живота на хората, родени под тези знаци. Някои от зодиите просто изграждат изключително токсични връзки, когато са заедно. Вижте кои са 6-те комбинации от зодии, които са крайно несъвместими:

1. Лъв и Рак

Връзката между тези два знака е изпълнена с динамична химия по между им, но никога не завършва с щастлив край. Докато Раците са настроени и готови да имат дълбоко емоционален любовен съюз със своя партниор, Лъвовете и тяхната постоянна несигурност причиняват хаос и безредие на любовната святост между двамата влюбени. Изключително резките смени на настроението на родените под знака Лъв от мили и любезни в един момент до безскруполно критични в следващия, изкарват Раците извън контрол и в желанието си да не бъдат онези, които карат другия да се чувства зле, те превръщат гнева си в защитен механизъм, който би могъл да разтрогне любовната връзка.

2. Козирог и Водолей

И двата зодиакални знака са известни със своята решителност и сигурност в себе си и това реално ги привлича един към друг... Но също така би могло и да ги раздели. Ако Козирозите са онези, които влагат емоции и чувства, то Водолеите гледат на връзката от практична гледна точка. Така поставени обстоятелствата между Козирога и Водолея всъщност правят Водолея доминант, а Козирога само наблюдател, който въздиша и се опитва да запази целостта на връзката непроменена. Рано или късно, всичките им умишлени опити да се коригират по между си ще доводедат или до огромен скандал, или до това двамата да решат да премълчат и да си спестят нервите, което обаче може да накара чашата да прелее в бъдеще.

3. Везни и Близнаци

Може да изберете да живеете живота си като мечтател, гледайки го през розови очила или пък да го живеете напълно рационално и практично, но едно е сигурно - няма как да се получи и по двата начина, защото тези две неща са пълната противоположност - точно както е в любовта между Близнаците и Везните. Мечтателите в случая са Близнаците, а Везните са обрани от емоции и насочени към практическия начин за справяне с нещата. Пълноценна връзка между тях е много вероятно да не се получи, имайки предвид, че Везните са онези, които лесно обръщат гръб и си тръгват, като оставят Близнаците с разбито сърце да се грижат за себе си след раздялата. Най-общо казано, ако представители на тези два зодиакални знака решат да се съберат, Везните ще негодуват, че Близнаците живеят в своя измислен свят на мечтите, докато те се опитват да поемат цялата тежест от това да се изгради една стабилна връзка по между им.

4. Дева и Телец

Те са толкова еднакви, че напомнят на огледало. Това е нещото, което силно ги свързва, но ако развитата телепатия между тях в началото на връзката им е като дар от Вселената, то с времето това ще започне да ги кара да искат да възвърнат отново своята индивидуалност. Това е и причината, поради която връзката между тях все не се получава. Колкото и силно да се обичат един друг и да не могат да си представят да са разделени, шансовете им да бъдат заедно не са никак обещаващи. Твърдоглавието на Телеца и отчаяното желание на Девата да се чувства и да бъде права за всичко по всяко време, затвърждават отговорът на въпроса: "Дали ще се получи?" - "Ами... не".

5. Скорпион и Риби

Това е убийствена комбинация, тъй като и двата зодиакални знака са изключително емоционални и доста недоверчиви по отношение на партньорските си взаимоотношения. Скорпионите са доста дръзки в показването на любовта си към Рибите, които от своя страна са по-интровертни що се отнася до показване на емоции. Личностите и на двете зодии са като минуса и плюса на батерията, и когато пламне огън между тях, опустошава всичко, като не оставя нищо освен пепел и тъга. Рибите имат нужда от своето лично пространство, което за Скорпионите и тяханата природа да подлагат под съмнение във всичко и всеки, е трудно разбираемо и това ги кара да задушават половинката си, тяхната любов и доверие.

6. Стрелец и Рак

Тези две зодии никога не трябва да се сближават, и то най-вече, когато става дума за любов. Докато Раците са онези, които отдават всичко от себе си в една връзка и при всяка нова, те са убедени, че това е човекът, то Стрелците са авантюристите, които винаги приемат предизвикателства и много често се случва да изгубят търпение с техните партньори, родени под знака на зодия Рак. Стрелците винаги се стремят да са в крак с промените, настъпващи около тях, докато Раците не се интересуват от това, че заобикалящият ги свят се променя по някакъв начин. За Стрелците е много важно какво се случва в сексуален план във връзката, докато Раците са по-скоро насочени към платонична любов и за тях е по-важно духовното обвързване на двама души. Превъзмогването на точно тези две драстични разлики са цената, която трябва да се плати, за да бъдат заедно. Понякога обаче, тези разлики могат да костват цялата връзка...