Търпението е неуловимо качество - не всеки го притежава и често може да бъде пренебрегнато. Макар и да е една от онези черти, които не са толкова вълнуващи, то е забележително. Ако светът беше изпълнен само с импулсивни и нетърпеливи хора, щеше да има още повече конфликти и опасности.

Свободната дефиниция на търпение е способността да се противопоставим на провокациите, раздразнението или негативните ситуации без оплакване. Търпеливите хора имат способността да приемат, когато нещата се забавят. 

Търпеливите хора са усърдни и са в състояние да отделят достатъчно време, за да направят нещата правилно. Техните проекти са педантично изработени. Когато се сблъскат с неуспех, могат да се справят с него и да намерят друго решение.

Ето кои са шестте най-търпеливи зодии, които не позволяват на малките неща да ги сринат.

1. Телец (20 април - 20 май)

Отвън Телецът може да изглежда като царя на купона, но вътрешно той е грижовен, тих и търпелив. Тези качества им позволяват напълно да опознаят някого, преди да започнат отношения с него или да му се доверят.

Представителите на тази зодия не се ядосват бързо - за да изпитат някаква емоция, тя трябва да се натрупа. Ще постигнат целите си, независимо колко време им отнема. Инатливи са и ако става дума за това кой може да издържи най-дълго, винаги побеждават. Тяхното търпение им позволява да бъдат постоянни и здраво стъпили на земята.

2. Козирог (22 декември - 19 януари)

Никой не разбира по-добре от Козирога, че всичко отнема време. Те определено биха изчакали, вместо да се впуснат спонтанно в нещо и да го оплескат. Не обичат да допускат грешки, особено такива, които биха могли да бъдат избегнати с търпение. Те са предпазливи и определено не са импулсивни.

Умеят да чакат - ще се уверят, че са изгладили финансовите си проблеми и са срещнали правилния човек, преди дори да се замислят за сериозна връзка. Искат всичко да си бъде на мястото, преди да действат.

3. Везни (23 септември - 22 октомври)

Везните предпочитат да почакат, вместо да карат някого да се чувства неудобно или да причинят конфликт. 

Представителите на тази зодия мразят излишните конфликти и ако това означава да преглътнат раздразнението си, това не е проблем за тях. Техните грациозност и благоприличие произтичат от способността им да бъдат търпеливи. Везните ще отделят време да изслушат и двете страни на спора и точно заради това са много дипломатични.

4. Дева (23 август - 22 септември)

Една от причините Девите да са толкова търпеливи, е тяхната склонност към перфекционизъм. Съвършенството не идва веднага и ако някой се стреми към него, те трябва да са способни да отделят нужното време.

Девите правят това, което се изисква от тях, за да постигнат целите си и обикновено това включва проучване и полагане на много усилия. Ако не бяха търпеливи, щяха да се изнервят прекалено в опити да намерят решение, а не им е в природата да се отказват.

5. Скорпион (23 октомври - 21 ноември)

Скорпионите са добри в чакането. Те са добри в правенето на планове, особено когато става дума за отмъщение. Представете си Скорпионите, които чакат да скочат на жертвата си и ще разберете колко гигантско е тяхното търпение.

Може на пръв поглед да изглежда, че търпението няма как да е съпроводено със силна емоция, но определено е такова по отношение на Скорпионите и тяхното отмъщение. Те няма да помръднат, докато не са планирали всичко и не са решили точно кога и как ще действат.

6. Рак (21 юни - 22 юли)

Слушането е ключово за Раците и точно тяхното търпение ги прави такива добри слушатели. По отношение на любовта, Раците са склонни да чакат перфектния човек да се появи в живота им. А ако той им е бивш, ще изчакат той да осъзнае, че точно този Рак е перфектният партньор за тях.

Представителите на тази зодия по-скоро биха се скрили в черупката си и биха изчакали болката да си отиде, вместо да се конфронтират с някого и да го наранят.