1 - Укротете немирните кичури!
Докато мажем ръцете си с крем, съдържащ глицерин, можем да си направим и бърза прическа. Разнесете по дланите си тънък слой крем, след което прокарайте ръце през косата си. Освен това глицеринът влияе добре на косата, заради свойството да привлича и задържа влагата.

2 - Освежете скучният кок!
Кокът може да бъде доста интересна прическа, само с няколко фиби и малко въображение. Един от вариантите - хванете косата си на опашка на тила, намотайте я на охлюв и я закрепете с най-обикновени фуркети, които да очертаят пътя на основния кичур. Друг вариант - омотайте опашката си с гумени ластици, като ги кръстосвате по дължината на косата, след това завийте на кравайче и прикрепете с фиба. А как да си направите елегантен кок с помощта на чорап, вижте тук.

3 - „Събудете“ погледа!
Ако не сте си доспали, а трябва да изглеждате добре, приложете този малък трик - нанесете малко златисти сенки в центъра на подвижния клепач от линията на миглите до гънката. Същият ефект се постига и с перленобели сенки във вътрешното ъгълче на окото.

4 - „Напомпете“ устните!
Изберете молив с максимално близък цвят до естествения на устните ви, като очертавате малко по-навън от контура. Запълнете ги с избрания цвят червило и нанесете отгоре безцветен гланц за блясък.

5 - Направете бърз „опушен“ грим!
Нанесете с потупване на пръстите тъмно сиви сенки в основата и на външната 1/3 на клепача, а в средата нанесете два тона по-светло сиво, за да се получи плавно преливане между цветовете. Завършете с нанасяне на два пласта спирала за мигли.

6 - Полезно за косата!
Сипете в шампоана си една чаена лъжица оцет - това ще го превърне в идеалното почистващо средство за употреба веднъж седмично.

7 - И малко за тена
Всяка жена, използваща коректор, би трябвало да има два такива - по-светъл нюанс за изпъкналите части на лицето и по-тъмен вариант за хлътналите участъци. Добре е коректорът да се нанася на лицето с малка четка, след което хубаво да се разнася с възглавничките на пръстите. След тази процедура няма нужда да се нанася фон дьо тен, което го прави подходящ вариант за летните месеци.