Една жена никога не е доволна от своята възраст - без значение дали е на 30, или на 60. За щастие, има няколко прости съвета, които ще ви помогнат да изглеждате по-млади, отколкото всъщност сте. Вижте някои от тях: 

Увеличете приема на витамин C

Това е един от най-добрите начини да изглеждате по-млади. Витамин С стимулира производството на колаген в кожата, което ѝ позволява да остане свежа и млада. Витамин С действа добре на цялото тяло, така че е важно в менюто ни да бъдат включени храни, богати на него. Яжте портокали, чушки, киви, грейпфрут, домати и ягоди.

Хапвайте повече протеини

Протеинът играе важна роля в почти всеки аспект от работата на клетките на кожата - това важи и за производството на колаген и обновяването им. Именно тази негова функция го прави толкова жизненоважен хранителен елемент, който непременно трябва да присъства на вашата трапеза. Изберете храни с ниско съдържание на мазнини като риба, телешко и свинско филе, а също и пилешки гърди. Нискомаслените млечни продукти, яйцата, ядките и бобът също са отличен източник на протеини.

Подправяйте салатите със зехтин

Майонезата е вкусна, но нездравословна. Повярвайте, вариантът за салата със зехтин е много по-добър. Смесете малко зехтин или олио с оцет и подправете салата, която сте си приготвили. Когато ядете зелените салати със зехтин вместо майонеза, тялото ви приема витамини А, Е и другите антиоксиданти много по-ефективно. Освен това е и в пъти по-здравословно. Именно тази малка промяна ще ви помогне в борбата със свободните радикали и поддържането на кожата млада и нежна, независимо от възрастта.

Забравете за пудрата

Пудрата е отличен козметичен продукт. Но не и в случаите, когато става дума за необходимостта да изглеждате по-млада. Колкото повече е пудрата, толкова повече тя навлиза във фините бръчки по лицето, подчертава ги и ги прави още по-забележими. За да скриете петната по лицето и изравните тена си, използвайте светли тонове и съвсем малко количество пудра.

Добавете бронзант

Всички възрастови петна и лунички, които се появяват върху кожата, могат да се скрият с бронзант. Той не само прикрива тези промени на цвета, но и придава красив блясък на кожата. Дори ако никога не сте го използвали, ето една добра причина да обърнете внимание на този продукт за приближаващото лято. Можете да добавите малко бронзант за тен или да го нанесете върху носа, бузите и челото с по-голяма четка.

Ухажвайте и се грижете всеки ден за кожата на ръцете си

Разбира се, всеки ден полагаме грижи за лицето си. Но не трябва да забравяме и кожата на ръцете си. Кремът за ръце обикновено е по-евтин от крема за лице, затова не го пестете. Освен това, приемете като правило ежедневно да ползвате слънцезащитни продукти. Това е огромна стъпка за това кожата да изглежда по-млада, защото от слънчевите лъчи тя старее много бързо.

Изберете правилния грим

Знаете ли, че някои от цветовете, които обикновено използвате в грима си, всъщност подчертават бръчките? За да изглеждате по-млада, се уверете, че нюансите на вашето червило, руж и сенки са подходящи за вашата кожа и тен. Добър съвет можете да получите от гримьорите-консултанти, предлагащи безплатен грим в магазините за козметика. За всеки случай преминете към използване на по-естествени тонове и стойте далеч от ярките цветове.

Най-важният съвет – грижете се за кожата си всеки ден! Не забравяйте, че колкото по-здрава е кожата, толкова по-млада изглежда тя, а това значи и самата вие!