Не е никак трудно.

Можете да направите големи промени в живота си, без да се местите в друга държава или да напуснете ненадейно работата си.

Големите промени са резултат от малките усилия.

Независимо дали целта ви е да завършите даден проект, да промените приятелската си група, да отделяте повече време за нещата, които обичате или да преодолеете лош навик, ето кои са нещата, които можете да промените лесно през следващите два месеца:

1. Казахте, че искате да опознаете града си.

Казвате, че искате да посетите нови места, да видите неща, които не сте виждали преди – защо тогава не го правите?

Тази седмица изберете нова част от града, ново кафене, музей, ресторант и отидете там. Поставете го в графика си. Поканете приятел. Направете го.

2. Казахте, че искате да завършите онзи голям проект.

Е, не можете да завършите големия проект, без да приключите с малкия.

Кога за последно завършихте нещо за един уикенд или дори за ден? Тази седмица изберете нещо малко, което лесно можете да свършите – и просто го направете.

Следващата седмица изберете малко по-голям проект (но не прекалено трудоемък). Завършете и него.

Преди да се усетите, ще завършвате големи проекти наляво и надясно.

3. Казахте, че искате да ходите по-често на фитнес.

Добре, кога? Кога ще отидете? „Ще отида, заклевам се“ не е отговор.

Утре не правете неубедително обещание, че ще отидете. Изберете време и оставете всичко останало на заден план. Преди да си легнете, си настройте аларма за това кога да отидете на фитнес на следващия и по-следващия ден.

Това е просто навик.

4. Казахте, че искате да се храните по-здравословно.

"Ако се провалите в подготовката се подготвяте за провал.“

Има ли здравословна храна в хладилника ви? Знаете ли какво искате да си приготвите за закуска, обяд и вечеря?

Хората се хранят нездравословно и живеят нездравословно най-вече заради лошите си навици и пропускането на подготовката. Но ако около вас има здравословни храни и има по-голям избор, със сигурност ще се храните по-добре.

Това е доста лесно, нали?

5. Казахте, че искате да спрете да прекарвате толкова време в социалните мрежи.

Приложенията са на началния екран на телефона ви, нали? Така лесно можете да ги отворите и трудно можете да се откажете от лошия си навик.

Вместо това ги преместете на последната страница. Или просто ги изтрийте. Ако искате да се отучите от вреден навик, трябва да разбиете връзката си с тази дейност – не завинаги, но за известно време.

6. Казахте, че искате да се обградите с повече положителни хора.

Добре, тогава какво правите в същия задимен бар със същите тези приятели, за които знаете, че не вървят наникъде в живота?

„Вие сте отражение на петте човека, с които прекарвате най-много време“.

Подкрепям това да имате приятели с различни интереси, различно минало и различни мечти. Но ако имате цел и ако искате да подобрите нещо в себе си, хората около вас не трябва да ви пречат – в противен случай трябва да се обградите с нови хора.

Затова следващият път, в който ви поканят да излезете, просто кажете „не“.

Вместо това позвънете на други свои приятели. Може би има такива, с които не се виждате често – поправете това. Излезте на кафе. Променете динамиката и вижте къде ще ви отведе това.

7. Казахте, че искате да поработите върху себе си.

Нека позная: Сериалче преди лягане?

Няма нищо лошо в това да гледате телевизия от време на време. Но за да работите върху себе си, трябва да работите. И ако не направите свой приоритет неща като медитация, опознаване на себе си, водене на дневник и прочие, тогава никога няма да се превърнете в човека, който сте способни да бъдете.

Самоусъвършенстването изисква практика. Не можете да мислите за него като за голяма планина, която просто ще се събудите и вече ще сте покорили. Нещата не се случват така.

Фокусирайте се върху нещата, които можете да вършите днес и които ще успокоят съзнанието ви и ще ви позволят да останете сами със себе си.

Преди да си легнете попълнете страница в дневника си.

Ще се изумите от нещата, които ще научите за себе си.