Ние обичаме логическите загадки, затова днес искаме да ви предизвикаме със 7 задачи, които ще решат само най-досетливите и най-наблюдателните от вас.

И още нещо, доказано е, че хората, които се занимават със стимулиращи ума дейности, като шах или решаването на логически задачи, по-рядко страдат от Алцхаймер или деменция, така че тези загадки ще са днешният ви мозъчен фитнес.

Успех!

1. Коя от тези дами е омъжена?

Кликнете на скритото изображение, за да разберете:

2. Преследването

Един детектив преследвал престъпник. Детективът смятал, че се е скрил в една усамотена къща, затова почукал на вратата. Отворил му собственикът на къщата, който го поканил да влезе.

„Влизал ли е някой друг в къщата?“, попитал детективът.

„Не, и никой не е излизал“, отговорил собственикът.

„Сам ли живеете тук, или със семейството ви?“, продължил детективът.

„Не, сам живея“, казал собственикът.

„Добре, благодаря ви. Да ви предложа цигара?“, запитал накрая детективът.

„Не, благодаря! Не пуша“, отказал собственикът.

„Имам три доказателства, че лъжете“, заключил детективът, след като огледал стаята.

Можете ли да назовете и трите?

Вижте отговора тук:

3. Бягството

Преди много години владетелят на едно далечно кралство наредил никой от поданиците му да не напуска кралството му и никакви чужденци да не влизат в него. Само един-единствен мост свързвал земите му с останалия свят. Заповедите на краля гласели: всеки, който се опита да напусне кралството, да бъде убит, а онези, които се опитат да влязат в страната, да бъдат отпратени.

Мостът бил единственият начин за бягство, но той се пазел от един страж. По време на почивката му стражът влиза в къщичката си за 5 минути и после веднага се връща на поста си. Нужни са 8 минути, за да се прекоси мостът.

Само една жена успяла да избяга. Как го е направила?

 

Готови ли сте да разберете отговора?

 

Ето го и него:

Когато пазачът бил в къщичката си, жената започнала да върви по моста. Тя вървяла 5 минути, докато той бил вътре, а малко преди да се върне на поста си, тя сменила посоката и започнала да върви към кралството. Когато се приближила, стражът я спрял и я попитал за документите ѝ. Тъй като тя не ги носела и казала, че идва да посети кралството, той не я пуснал да премине и я отпратил.

4. Гмуркането

Едно момче решило да стане гмуркач. При първото си гмуркане то се объркало и се загубило под водата. Не знаело къде е горе и къде е долу. Не знаело как да се върне на повърхността. Освен това кислородът му привършвал.

Момчето все пак успяло да се спаси.

 

Как го е направило?

 

Ето го и отговорът:

То последвало мехурчетата, които се носели към повърхността.

5. Мистериозната смърт

Един детектив бил повикан да разследва предполагаемо самоубийство. Жената лежала мъртва на паважа, в близост до висока сграда. Смятало се, че жената е скочила от някой прозорец.

За да разбере какво се е случило, детективът отишъл на първия етаж, отворил затворения прозорец и хвърлил монета към паважа. След това отишъл на втория етаж и повторил абсолютно същите действия. Обиколил всички етажи и всички стаи и във всичките правел едно и също.

Накрая заключил, че не става въпрос за самоубийство, а за убийство.

Как се е сетил?

 

Готови ли сте?

 

Ето какъв е отговорът:

Жената не би могла да е извършила самоубийство, тъй като всички прозорци в сградата били затворени.

6. Касетата

От полицията намерили тялото на мъртъв мъж. В едната му ръка имало пистолет, в другата – касетофон. Когато пуснали касетофона, чули следното „Няма смисъл да живея повече“ и звука от един изстрел. След като полицаите чули този запис, разбрали, че мъжът е бил убит.

Как са се сетили?

 

Готови ли сте?

 

Ето какъв е отговорът:

Ако мъжът се е самоубил, то тогава кой е превъртял касетата отначало? Очевидно е бил убиецът.

7. Меденият месец

Младоженци отишли на меден месец, но съпругът се върнал сам от ваканцията, твърдейки, че жена му е починала при нещастен случай. Полицаите го арестували и му казали: „Според вашия туристически агент вие сте убили жена си.“

Как агентът се е сетил, че мъжът е убил жена си, при положение че не е бил там?

 

Ето какъв е отговорът:

Мъжът е резервирал еднопосочен билет за съпругата си и двупосочен за себе си, очевидно е знаел, че тя няма да се върне.

Колко загадки успяхте да решите?