Всяка жена иска да изглежда стилно и привлекателно, независимо от своята възраст.

Днес ти предлагаме 7 съвета, с които да постигнеш онзи елегантен стил, който виждаме в модните списания.

1. Полите и роклите тип „молив“

Тези поли и рокли са страхотни, защото издължават фигурата и прикриват някои недостатъци. Най-добре е да заложиш на висока талия и дължина до коляното. Цветът може да е всякакъв, освен крещящ неон.

2. Панталоните

За панталоните препоръчваме обикновените едноцветни модели без излишни декорации – пайетите и кристалите рядко правят панталоните по-елегантни. От другата страна, е добре да заложиш на красив колан, който да е стилният акцент в облеклото ти.

3. Различните комбинации

Освежи класическия си стил с ярки цветове и десени. Най-важното е да не използваш повече от три цвята в една комбинация.

4. Пастелни цветове

Различните нюанси носят различен заряд и е изключително важно да подбереш правилните цветове за теб. Бледосиньото ще те подмлади, а жълтото рядко е подходящо. Обърни специално внимание на тези пастелни цветове: бежово, слонова кост, светлокафяво, бяло и сиво.

5. Удобните токчета

Ако високите ти токчета събират прах в шкафа, защото ги носиш само на специални събития, е време да си купиш един удобен чифт със средно висок ток, който може да се носи всекидневно. Така хем ще си стилна, хем ще ти е удобно.

6. Детайлите

При дрехите е най-добре да се придържаш към класиките, но при аксесоарите наистина можеш да развихриш фантазията си. Съветваме те понякога да носиш стилна шапка или масивно бижу. Елегантната брошка и ярките обувки също са интересни акценти.

7. Няколко неща, които трябва да избягваш:

Късите поли: Остави късите поли на тийнейджърките, те не са подходящи за една изискана дама.

Дълбоките деколтета: Причината е същата – повечето дълбоки деколтета не стоят стилно, а евтино.

Тениски със забавни надписи: Ако си на 35+ повечето забавни тийнейджърски тениски няма да ти подхождат, но затова пък има колкото искаш други опции.

Дрехи, които са твърде широки: Недей да прикриваш фигурата си с твърде широки дрехи. Вместо това се научи да акцентираш върху качествата си и да прикриваш недостатъците.