Често започваме взаимоотношения, понесени на вихъра на любовната магия, благодарение на която, сякаш всичко се нарежда в наша полза и то без да полагаме особени усилия. Понякога обаче, се случва така, че неслед дълго връзката ни рухва изненадващо, оставяйки ни сами и объркани да се чудим  къде точно сме сгрешили.

За да не допускаш повече подобно развитие на взаимоотношенията, днес ще ти представим 7 от най-честите грешки, които може да допуснеш, когато започнеш нова връзка:

1. Държиш се така, сякаш си „сингъл“.

Какво е нужно, за да съществува любовта? Двама души, разбира се! Когато обаче, се държиш така, сякаш все още си необвързана, ще получиш точно това – връзка без ангажименти. Причините за такова поведение може да бъдат различни - от страх от неодобрението на околните, през неприключили напълно стари любовни взаимоотношения или опит да укротиш собствените си твърде еуфорични емоции, та чак до „игра“ на няколко фронта. Мисли бързо и вземи решение, защото ако искаш да задържиш човека до себе си и да се радваш на пълноценна връзка, ще трябва да започнеш да уважаваш чувствата на половинката си и да показваш, че мислиш за двама ви като за едно цяло. Представи любимия на близките си, планирайте заедно почивките и развлеченията. А ако усещаш, че животът на необвързана дама все още те дърпа, просто го признай и продължи напред сама.

2. Харчиш пари само за себе си

Независимо дали ни се иска, парите играят главна роля и в любовните взаимоотношения. Когато разходите ти са свързани единствено с удовлетворяването на собствените ви нужди, връзката започва да се разпада. Когато сте двама, споделянето е на първо място. Поеми отговорност пред своя партньор и участвай в общите разходи. Научи се да даваш и ще получиш в замяна.

3. Нямаш собствени интереси

Да се държиш така, сякаш си необвързана, е почти толкова пагубно за връзката, колкото и да се залепиш за някого и да изискваш вниманието му през цялото време. Не е нужно да участваш във всичко, което партньорът ти прави. Трябва да имаш и собствен живот, приятели и интереси. В стремежа си да се слеят с половинката, някои хора забравят за собствените си нужди и цели, а понякога точно това са нещата, които са впечатлили партньорите им първоначално. За да разбереш доколко си попаднали в подобна зависимост, направи списък на това как и с кого прекарваш свободното си време преди да срещнете половинката си. Колкото и да ти се иска постоянно да сте заедно, наложи си да правиш някои неща сама, без да изискваш от любимия да те придружи. Отиди на фитнес, запиши се на курс за развиване на конкретни умения, които сте искала да подобриш, обядвай с приятелите, с които преди сте поддържала отношения. Обещаваме ти, че всички тези малки „жертви“ ще допринесат за разнообразяването и обогатяването на отношенията ти с другите.

4. Прекалено си чувствителна или несигурна

Нищо не вреди на връзката ти повече, отколкото това да се чувстваш недостойни за нея. Несигурността, която изпитваш винаги води до съмнения, ревност и скандали. Може би не си с достатъчно надежден партньор? Постави себе си на първо място и прекрати връзката. Но ако любимият ти с нищо не е заслужил твоята мнителност, а ти продължаваш да живееш в страх и напрежение, тогава трябва да търсиш проблема в самата теб. Остави миналото, спри да ръчкаш в стари рани и да оправдаваш агресивното си поведение с това, че някой някога не е оправдал очакванията ти и те е наранил. Дори грешката да е била допусната от настоящия ти партньор, бъди реалист – има ли положителна промяна в поведението му, искаш ли да изградиш връзка с него? Ако отговорът е "Да", то и ти ще трябва да положиш малко усилия.

5. Въртиш очи, саркастична си и не уважаваш партньора си

Остроумието и хумора се харесват на всички, стига да не граничат с наглост и неуважение. Знай, че подобно поведение не разчупва ледовете, а дори напротив - изгражда солидна бетонна стена. Спри да дразниш партньора си умишлено и да търсиш слабите му места, за които да натякваш под формата на шега. Замисли се дали сарказмът ти не е опит за установяване на контрол и смирение у другия? Дали не е породен от собствената ти несигурност?

6. Не показваш привързаност

Както прекарването на времето заедно би могло да бъде пречка във взаимоотношенията ви, така и липсата на привързаност може да ти навреди. Не забравяй защо сте се събрали – за да се обичате и да се дарявате един друг с щастие. Показвай нежност на партньора си: докосвай го, дръж го за ръка, целувай го, сготви любимото му ястие и го изненадай – всеки един обикновен момент може да се превърне в специален, стига да покажеш нежност и отношение.

7. Обясненията в чата

Колкото социалните медии и новите технологии ни събират, толкова ни и разделят. Представи си следната ситуация: скарала си се с половинката си, тръшнала си силно вратата след себе си и след час вече беснееш, че той все още не се е опитал да се сдобри с теб и да ти се обясни в любов. Какво правиш? Хващаш телефона и започваш писането на дълги излияния, разбира се, с хиперболизирани упреци и нестихващи нападки, че не го е грижа за теб. Казваш тежката си дума, а отсреща получаваш единствено мълчание... И тогава наистина полудяваш! Е, познато ли ти е? Знай, че обяснението на сериозни теми в чата би могло да бъде възприето по погрешен начин от отсрещната страна. За да не изпадаш в подобни ситуации, те съветваме да се научиш да обсъждаш емоциите си лице в лице с половинката си.