Влюбването в някого, когото не може да имате, може сериозно да повлияе на самочувствието ви. Чувствате се нещастни, недоволни от себе си и дори депресирани. Очевидно трябва да се отървете от тези чувства възможно най-скоро. Ще ви кажем какво да правите, за да преодолеете несподелената си любов и да започнете да живеете нов живот без обекта на вашата страст.

Събрахме няколко съвета, които ще ви помогнат да забравите за болката си след любовен неуспех.

1. Приемете факта, че този човек няма нужда от вас

Ако един ден си мислите, че любимият ви също ви обича, но на другия е изчезвал за една седмица, това означава, че определено в него няма любов. Опитайте се да погледнете на обичта си от друга гледна точка. Прилича ли ви на класическа любовна история? Ако можете да признаете, че любимият не ви обича, сте на прав път. Следващия път, когато искате да се срещнете с този човек или да му се обадите, просто помислете какво изпитва към вас. Когато покажете колко много ви е грижа за него, всичко, което изпитва към вас, е снизхождение. Искате ли да бъдете роб, пълзящ около краката на господаря си? По-добре е да направите нещо по-приятно.

2. Разсейте се

Далеч от очите, далеч от ума. Това трябва да бъде вашият девиз, ако искате да преодолеете несподелената си любов. Стойте възможно най-далеч от любимия човек. Ако можете, най-добрият вариант за вас би бил да отидете на дълго пътуване, където няма да можете да се свържете с интернет (спрете да проверявате всичките му акаунти в социалните мрежи!) Ако не можете да избегнете напълно срещата с този човек, опитайте се да държите мислите си далеч от него. Дори ако човекът, когото обичате, е в същата стая, това не означава, че винаги трябва да мислите за него. Насочете мислите си в друга посока. Помислете за личните си мечти и желания, а не за щастието във вашите взаимоотношения.

3. Намерете човек със същите проблеми

Не сте единствения човек, който има проблеми в отношенията. Много хора са изпитали болката от несподелената любов и са я преодолели. Разкажете на близките си за чувствата си. Попитайте ги как са го преживели и какво са направили, за да освободят от болката. Понякога всичко, от което се нуждаете, е да чуете прости думи като „Колко добре те разбирам“. Но не правете често срещаната грешка да започнете да се наслаждавате на тази тема. В противен случай постоянно ще мислите за един човек и изобщо няма да го забравите. Трябва ви само няколко добри разговора, за да се почувствате по-добре. Ако не ви се иска да говорите с никого за личните си проблеми, обърнете се към изкуството. Темата за несподелената любов е изключително популярна и е лесно да намерите много книги и филми, които ще ви помогнат да преодолеете някого.

4. Погрижете се за себе си

Когато сте погълнати от мрачните си мисли, обикновено започвате да пренебрегвате себе си. Дори да не чувствате нищо освен болка, дори и да не можете да направите нищо, погрижете се за външния си вид и здравето си. Вземете топла ароматна вана. Направете си чаша вкусен билков чай и го пийте с удоволствие. Пазарувайте и си купете нови дрехи. Сменете прическата си. Не мислете да започнете да пушите (или да пушите повече, отколкото обикновено) или да пиете. Не вземайте необмислени решения или действия, особено ако са опасни за здравето или живота ви. Може да искате да се самоунищожите и да се надявате, че любимият ви ще разбере болката ви, но няма. Само ще се тормозите излишно.

5. Тренирайте

Има много начини да възстановите емоционалния си баланс. Най-ефективният от тях са физическите упражнения. Те могат да ви помогнат да се отървете от негативизма си. Започнете да тичате всяка сутрин, отидете на фитнес или да поплувате. Научете се как да яздите кон - определено ще получите много положителни емоции от общуването с животни. Ако искате да комбинирате спорт и изкуства, започнете да танцувате. Пуснете любимите си песни и танцувайте толкова дълго, колкото можете. Научете се да танцувате танго или румба. Ще се забавлявате, а и ще влезете във форма.

6. Оставете тази мечта зад себе си

Една индийска поговорка гласи: Ако конят е мъртъв, слезте. Не се отдавайте на напразни мечти. Няма нищо по-унищожително от това да чакате някого да ви обикне. Ако видите, че някой не ви обръща достатъчно внимание, не се опитвайте да го оправдавате. Не е твърде смутен да покаже любовта си - просто не я усеща. Ако човек не ви обича в замяна, може да намери хиляди оправдания да не прекарва времето си с вас. Просто си представете себе си в следната ситуация - ако не искате да отидете на парти или среща, как обикновено действате?

7. Не се ядосвайте

Любовните неуспехи са част от живота. Ако нещо противоречи на плановете ви, не трябва да започвате да се мразите или всички представители на противоположния пол. Повярвайте, че ще имате собствения си щастлив край. И не пожелавайте лош късмет на любимия човек – той не трябва да прави жертви за вашето щастие. Поставете се на мястото на този човек - готови ли сте да изживеете целия си живот с някого, към когото изпитвате само съжаление? По-добре е да помислите за всички хубави спомени, които сте имали заедно и да продължите с усмивка.

Бонус

Мислете като философ. Създайте лично мото и винаги го помнете, когато се чувствате депресирани. Тази кратка фраза трябва да възстанови вътрешния ви мир и да ви накара да повярвате в по-добро бъдеще. Цар Соломон е имал пръстен с надпис „И това ще мине“. Запомнете тези думи и животът ви ще бъде по-лесен.

Имате ли собствени съвети как да се справите с несподелената любов?